Uppsala universitet, BMC-intendenturen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Campus Biomedicinskt centrum har cirka 2000 anställda, 4 500 studenter och är beläget på gångavstånd från Akademiska sjukhuset. Intendenturområdet är ett stort campus med huvudsaklig inriktning mot utbildning och forskning inom medicin och farmaci men omfattar även teknik och natur samt humaniora och samhällsvetenskap. Intendenturorganisationens uppgift är att ansvara för kostnadseffektiv och transparent samordning av stödfunktioner för kärnverksamheten inom utbildning och forskning. För närvarande arbetar 35 personer vid BMC-intendenturen.

Arbetsuppgifter:

Arbetet bedrivs på uppdrag av intendenturstyrelsen som består av verksamhetsföreträdare från de olika verksamheterna inom BMC. Närmaste chef är intendenten för intendenturområdet. Som biträdande intendent leder och samordnar du verksamheten vid intendenturen, som omfattar kostnadseffektiv samordning av stödfunktioner för kärnverksamheten inom forskning och utbildning. Du ansvarar för såväl den långsiktiga planeringen som den dagliga driften av en omfattande teknisk infrastruktur. Verksamheten består bl. a. av drift och underhåll av undervisningslokaler, studentytor och förrådslokaler. Andra verksamheter som du leder innefattar bl. a. godsmottagning, tekniskt stöd, centraldisk, reception, brandskydd, säkerhet, nyckel- och passersystem, lokalanpassningar och laborativt stöd. Du ansvarar för och utför uppgifter inom såväl fysisk som psykosocial arbetsmiljö. Tjänsten innefattar omfattande  kontakter med fastighetsägaren Akademiska hus, entreprenörer och olika externa servicegivare.                

Tjänsten innebär också deltagande i beredskapsverksamhet.

Kvalifikationskrav:

Utbildning och erfarenhet som har relevans för arbetsuppgifterna. Arbetsuppgifterna rör till stor del samordning och planering av underhållsarbetet och utvecklingen av en omfattande teknisk infrastruktur för ett laborativt forskningscentrum. Kännedom om, och erfarenhet av sådana strukturer är väsentlig. Du ska ha serviceanda, samarbets-, initiativ- och kommunikativ förmåga samt förmåga till självständigt strategiskt men även operativt arbete. Arbetsmiljöfrågor ska vara angelägna för dig. Erfarenhet av administrativt arbete  och/eller ledningsuppdrag. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetet som biträdande ställer stora krav på samarbetsförmåga och förmåga att självständigt slutföra uppgifter.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Kännedom om universitetsvärlden och gärna dokumenterad erfarenhet av kvalificerat administrativt/tekniskt arbete, helst i offentlig verksamhet. Någon form av ledarskapsutbildning samt god insikt i tekniska system och IT-frågor är önskvärt. Erfarenhet av säkerhetsarbete både vad gäller personskydd, egendomsskydd och brandskydd.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-05-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Intendent Daniel Karlsson, 018-471 4022, daniel.karlsson@bmc.uu.se eller föreståndare Kristofer Rubin, 018-471 4116, kristofer.rubin@bmc.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 15 april 2019, UFV-PA 2019/575.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-05-01 eller efter överenskommelse.
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/575
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-03-07
Sista ansökningsdag 2019-04-15

Tillbaka till lediga jobb