Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 200 anställda. Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se: www.geo.uu.se eller besök oss på www.facebook.com/geouppsalauniversity/.

Administrationen består av totalt cirka 20 medarbetare som är uppdelade i olika funktioner. Ekonomifunktionen ingår i den administrativa grupp, om ca 10 medarbetare, som består av ekonomi, HR och doktorandadministration. Vid institutionen finns även kursadministration och studievägledning. Som ekonom kommer du att ingå i ekonomifunktionen tillsammans med ytterligare fem kollegor. Trivs du att arbeta i nära samarbete med övriga kollegor, att både dela med dig och ta råd av andra samt att arbeta i en tillåtande och utvecklande miljö? Då är vi arbetsplatsen för dig!

Arbetsuppgifter:
Till vårt arbetslag söker vi dig som är intresserad av att jobba med EU redovisning, avtalsfrågor och övrigt förekommande inom området för ekonomiadministration. Tillsammans med en kollega kommer du att vara den på institutionen som är expert på EU-frågor och tar ansvar för de ekonomiska frågorna: allt från ansökan till slutrapport. Du har ansvar för att granska, ge råd och vara expert på frågor kring ekonomin vid avtal som institutionen ingår i, det kan vara allt från samarbetsavtal till uppdragsavtal. I arbetet ingår även att ansvara för ett par mindre enheters ekonomi. Här ingår budget, prognos, bokslut och löpande uppföljning av projekt inklusive fakturahantering. Vidare ingår att ta fram ekonomiska beslutsunderlag och kostnadskalkyler samt ge verksamheten stöd i ekonomi- och planeringsfrågor.

Kvalifikationskrav:
Högskoleexamen inom ekonomi. Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inklusive upprättande av budget och bokslut med redovisning och uppföljning. Mycket goda IT-kunskaper, särskilt i Excel, och god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och anser att det är viktigt att du har god analytisk- och utredningsförmåga, intresse av att löpande uppdatera dig inom det egna arbetsområdet, samt att du tycker om att arbeta med människor och att ge stöd i ekonomiska frågor.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Kunskap om gällande regelverk inom högskoleområdet och goda kunskaper inom området externa forskningsprojekt, särskilt EU-projekt, är meriterande liksom erfarenhet av att ha upprättat olika typer av avtal.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten och lika villkorsfrågor är viktiga för oss vid institutionen för geovetenskaper. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om två år. 

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av:

  • Petter Åberg, Ekonom. Telefon: 018-471 7190, e-post: petter.aberg@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 3 april 2019, UFV-PA 2019/581.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse.
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/581
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-02-22
Sista ansökningsdag 2019-04-03

Tillbaka till lediga jobb