Uppsala universitet, Universitetsförvaltningen, IT-avdelningen

Har du goda kunskaper och drifterfarenhet inom Windows Server? Då behöver du inte leta längre, detta är jobbet för dig!

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Vid Uppsala universitets IT-avdelning möter teknik gamla traditioner och vår uppgift är att bidra till att skapa fungerande samspel mellan it och verksamhet samt erbjuda ett gott it-stöd till alla studenter och anställda vid universitetet.       

IT-avdelningen arbetar med strategiska IT-frågor och är en serviceorganisation för de centrala tjänsterna där uppdraget innefattar systemutveckling, systemförvaltning, drift, telefoni, användarstöd och e-lärande. Avdelningen har omkring 120 anställda och är indelad i fyra enheter. 

För mer information se: http://uadm.uu.se/it 

Arbetsuppgifter: 
Vi söker två tekniska systemadministratörer som tillsammans med resten av avdelningen säkerställer att vi levererar IT-system med den flexibilitet och prestanda som verksamheten kräver. Ni kommer att jobba i ett team med att stödja verksamheten kring IT-frågor, samt utveckla och underhålla avdelningens IT-drift. Ni kommer arbeta tätt tillsammans med resten av gänget på IT-avdelningen, samt våra externa partners kring tekniska lösningar för våra system. I arbetet innefattas allt från planering till förbättrings-, underhålls- och nyutvecklingsarbete samt att bidra med teknisk support.

Kvalifikationskrav:

  • relevant utbildning inom data- och systemvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • minst 3 års drifterfarenhet av Windows Server och tillhörande stödsystem
  • goda kunskaper i PowerShell
  • goda kunskaper om något av följande områden: SharePoint Server, Exchange Server, MS SQL-server eller System Center-sviten
  • god förståelse för AD, GPO, PKI, SAML

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill att du som person är engagerad, positiv och serviceinriktad och du trivs med att arbeta i en bransch i ständig förändring. Problemlösning är din starka sida och du gillar att ta egna initiativ. Du är van att arbeta både självständigt och i grupp. Det är även viktigt att du är prestigelös och kan ta dig an varierande arbetsuppgifter.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Vi ser även att du är bra på att dokumentera ditt arbete och dela med dig av din kunskap.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Det är önskvärt med erfarenhet av liknande arbete i myndighet eller annan offentlig verksamhet. Erfarenhet av att ha arbetat enligt ITIL är ett plus.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas

Rekryteringen omfattar: 200 %

Upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Ann-Marie Wiberg, ann-marie.wiberg@uadm.uu.se, 070-167 94 24

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-08. UFV-PA 2019/363. Klicka på länken för att komma till ansökningsformuläret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. överenskommelse
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/363
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-03-08

Tillbaka till lediga jobb