Uppsala universitet, Kansliet för teknik och naturvetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap (tillika teknisk-naturvetenskapliga fakulteten) består av 11 institutioner och ett antal andra enheter. Kansliet för teknik och naturvetenskap med ca 50 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till fakultetsnämnden samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. 2017 startade universitetet en ny satsning på teknik genom att inrätta Upptech med prof. Maria Strömme som ordförande. Upptech  är en del av teknisk-naturvetenskapliga fakulteten med målet att synliggöra och profilera Uppsala universitets forskning och utbildning inom teknik, föra samma näringsliv med forskning, utbildning och utveckling för att kunskap och idéer från forskare och studenter ska göra nytta. Upptechs ska också bidra till ökade kontakter inom universitetet, möjliggöra nya relationer och samarbeten. Vi söker nu en projektledare till Upptechs verksamhet, med placering på kansliet för teknik och naturvetenskap.

Arbetsuppgifter:

Du är en länk mellan näringslivet och universitetets teknikforskning och -utbildning. Du arbetar proaktivt och självständigt med att skapa nya arbetssätt och kontakter för att synliggöra teknik vid Uppsala universitet internt och externt. Att marknadsföra universitetets forskning och utbildning gentemot företag och andra organisationer ingår i arbetet. En stor del av arbetsuppgifterna går ut på att fånga upp idéer, initiera och driva projekt. Det kan innebära arbetsuppgifter såsom arrangera besök, seminarier och möten, ta de kontakter som behövs för att komma i mål. Nätverkande är en central del i arbetet. Kontaktytorna är många, näringsliv och organisationer, studenter, alumner och andra universitet. Internt inom Uppsala universitet jobbar du mot de flesta funktioner, allt ifrån fakultetsledning, UU innovation till kursansvariga. Du kopplar ihop människor genom exempelvis möten och event internt inom universitetet. I arbetet ingår att planera och följa upp verksamheten inom Upptech tillsammans med föreståndare och ordförande. Det ingår även att underhålla ett kontaktnät med externa intressenter och forskare inom fakulteten. Även andra arbetsuppgifter förekommer.

Kvalifikationskrav:

Du ska ha utbildning inom teknik eller naturvetenskap på högskolenivå eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha dokumenterad, aktuell och väl vitsordad erfarenhet av projektledning inom akademi i minst fem år. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För arbetet är det viktigt att du kan jobba självständigt och att du är prestationsorienterad. Du har en förmåga att skapa goda relationer och samtidigt ha en mycket god samarbetsförmåga. Det är också viktigt att du är en bra ledare, är strategisk och strukturerad. Kreativitet är en kompetens som vi efterfrågar i denna befattning. Du kommer att arbeta i en tvärvetenskaplig och högteknologisk miljö med många kontakter internt och framför allt externt.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Erfarenhet av forskning inom teknik eller naturvetenskap är meriterande. Det är önskvärt att du har ett brett kontaktnät inom teknisk-naturvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet. Det är också önskvärt att du har arbetat inom näringslivet och har ett brett kontaktnät inom Uppsalas regionala näringsliv. Erfarenhet av arbete i gränslandet akademi och näringsliv är meriterande. Vi ser gärna att du har arbetat med marknadsföring.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Föreståndare Upptech Mikael Jonsson tel 018-471 3072, 070-167 9278, Mikael.Jonsson@angstrom.uu.se eller enhetschef Johanna Lundmark tel 018-471 1949, johanna.lundmark@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 4 november 2018, UFV-PA 2018/3444.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3444
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-10-12
Sista ansökningsdag 2018-11-04

Tillbaka till lediga jobb