Uppsala universitet, Institutionen för psykologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Projekttitel: Nya sätt att mäta motorisk utveckling hos spädbarn.

Institution: Institutionen för psykologi, Uppsala universitet.

Handledare: Professor Gustaf Gredebäck, Uppsala universitet (gustaf.gredeback@psyk.uu.se)

Forskarutbildningstjänsten är på 4 år (100%) varav de tre första finansieras av ett EU anslag och det fjärde av Uppsala universitet.

Projektet inkluderar två delar. (I) Bidra till den fortsatta utvecklingen av en ny mätutrustning som använder Inertial Measurement Units (IMUs) för att undersöka mänsklig rörelse. (II) Använda denna teknik, tillsammans med existerande mätmetoder (ögonrörelsemätningar, motion capture) för att öka vår förståelse av spädbarns motorik och handlingsstrategier, till exempel när barn griper, bankar och koordinerar arm och benrörelser. Ytterligare studier som undersöker mätutrustningens användbarhet i skolor kan komma att inkluderas.

Arbetet kommer att utföras på Uppsala Barn och Babylab vid Uppsala universitet men inkluderar längre vistelser vid Qualisys i Göteborg (1 månad) och vid universitetet i Lancaster (5 månader).

Uppsala Barn och Babylab (www.babylab.se) består av mer än 30 forskare och doktorander. Gruppen har ett starkt internationellt fokus och har blivit rankad som världsledande (KOF-07 and KOF-11).

Tjänsten är en del av MOTION, ett europeiskt Marie Sklodowksa-Curie Innovative Training Network projekt som syftar till att utveckla nya metoder för att undersöka spädbarns kognition i naturliga, vardagliga, miljöer.

Enligt regler från Marie-Curie måste den som tilldelas tjänsten inte ha bott i Sverige i mer är 12 månader under de 3 senaste åren.

Vad vi förväntar oss: Sökande måste ha en grundläggande universitetsutbildning med fokus på psykologi. Kunskaper i programmering samt erfarenhet av signalprocessering är meriterande. Mer information finns på http://psyk.uu.se/utbildning/forskarutbildning. Sökande måste ha en god förmåga att kommunicera och skriva på Engelska samt generellt goda kommunikationsförmågor.

 Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska och innehålla:

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Enligt lokalt avtal (Lokalt kollektivavtal för doktorander och amanuenser).

Tillträde: Juni 2018 eller enligt överenskommelse

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Gustaf Gredebäck, (gustaf.gredeback@psyk.uu.se)

Välkommen med din ansökan senast den 14 maj 2018, UFV-PA 2018/1398.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juni 2018 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/1398
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-04-16
Sista ansökningsdag 2018-05-14

Tillbaka till lediga jobb