Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Sjuksköterskeprogrammet är en treårig utbildning där kvinnors och barns hälsa - ohälsa ingår i flera av terminerna och innehåller teoretisk och verksamhetsförlagd utbildning. För att driva undervisning behövs engagerade medarbetare som vill arbeta och utveckla undervisningen.

Vi söker en universitetsadjunkt för arbete inom sjuksköterskeprogrammet inom sexuell, reproduktiv och gynekologisk hälsa - ohälsa!

Arbetsuppgifter: I arbetet ingår  undervisning, PBL-handledning, seminarie-handledning, examinationer och administration inom sjuksköterskeprogrammet. Till undervisning räknas kursansvar, kursadministration och kursutveckling. Undervisning bedrivs genom campus och för en valbar kurs delvis på distans.Till arbetsuppgifterna hör också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet.

Kvalifikationskrav: Behörighet att anställas som universitetsadjunkt har, enligt högskoleförordningen, den som har avlagt examen från grundläggande högskoleutbildning eller har motsvarande kompetens, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.

Vi söker dig som är barnmorska och har magisterexamen. Erfarenhet av internationellt arbete inom barn- och mödravård är meriterande.

Bedömningsgrunder: Vid urval bland behöriga sökande kommer vikt att fästas främst vid pedagogisk skicklighet. Vid bedömning av pedagogisk skicklighet ska, enligt AO § 23, i första hand pedagogisk kvalitet beaktas.

Även omfattning, såväl bredd som djup, ska tillmätas betydelse. Vidare ska förmåga att planera, initiera, leda och utveckla utbildning och undervisning, liksom förmåga att forskningsanknyta undervisningen tillmätas betydelse. Även förmåga till interaktion om högskolepedagogiska frågor med aktörer inom och utom universitetet ingår i den pedagogiska skickligheten. Se även Riktlinjer och bedömningsgrunder för rekrytering och befordran av lärare vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci.

Erfarenhet av undervisning inom universitetet och internationellt arbete inom barn- och mödravård vägs in i bedömningen av den sökandes meriter.

Ansökningsförfarande:
Ansökan i form av CV och personligt brev skall inges via Uppsala universitets elektroniska rekryteringssystem.

För ytterligare information se universitetets anställningsordning och fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-01-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2018-06-30

Anställningens omfattning: 40 %  

Upplysningar om anställningen lämnas av
Universitetslektor Gunn Engvall, gunn.engvall@kbh.uu.se, tel 070-679 71 60

Välkommen med din ansökan senast den 7 december 2017, UFV-PA 2017/4013.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2018-06-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 180101
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2017/4013
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2017-11-16
Sista ansökningsdag 2017-12-07

Tillbaka till lediga jobb