Uppsala universitet, Studentavdelningen, Studenthälsan

Studenthälsans uppgift är att förebygga och avhjälpa hälsorisker och hälsoproblem som är relaterade till livet som student. Till oss söker sig studenter som har svårt att klara sina studier p.g.a. psykiska, sociala eller andra problem. I teamet finns psykologer, kuratorer och hälsopedagoger. Vi arbetar både förebyggande och behandlande, såväl individuellt som på grupp- och organisationsnivå.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Huvudsaklig arbetsuppgift är att bedriva korta individuella samtalskontakter med de studenter som söker sig till Studenthälsan. Samtalen kan vara behandlande eller stödjande, exempelvis med fokus på stress, nedstämdhet, ångest, låg självkänsla eller kris. Även samtal om livsstilsfrågor och existentiella frågor ingår.

I arbetsuppgifterna ingår även att hålla föreläsningar och kurser på teman som är relevanta för studenter, samt genomförande av informationsinsatser t.ex. i form av deltagande i mässor för nya studenter vid terminsstart. Arbete på kvällstid kan förekomma.

Du kommer vara en del i ett team och för att lyckas ser vi därför att du har viljan att arbeta mot gemensamma mål och har ett intresse för att vara med och utveckla verksamheten. Du bör ha ett genuint intresse för att arbeta med unga människor och vilja möta dem där de är utifrån deras aktuella behov.

Kvalifikationskrav
Socionomexamen, beteendevetare, sjuksköterska eller motsvarande (minst 3 års högskolestudier/kandidatexamen) med grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) inkluderande moment av egenterapi.

Du ska ha minst ett års erfarenhet av att arbeta med individuella samtalskontakter. Goda kunskaper i både svenska och engelska, såväl i tal som i skrift, krävs då samtliga arbetsuppgifter genomförs på båda språken.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, att du har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att ta egna initiativ. Anställningen kräver stor flexibilitet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete med unga vuxna är meriterande. Erfarenhet av arbete på en studenthälsovårdsmottagning är meriterande, liksom erfarenhet av utåtriktat arbete i form av föreläsningar, kurser eller workshops för studenter.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad t o m 2024-02-29. Omfattningen är 100 % Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef Ulrika Svalfors, 018-471 10 03, Gruppchef Johan Nord, 072-999 94 85

Välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2023, UFV-PA 2023/2436.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2436
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-06-26

Tillbaka till lediga jobb