Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Vi är idag Uppsala universitets tredje största institution och har i dag drygt 350 anställda varav 120 lärare och 120 doktorander. C:a 5000 grundutbildningsstudenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Medverkan i undervisningen inom ramen för Introduktion till datorer som ingår på ett antal programs introduktionskurser hösten 2023. Med medverkan i undervisning menas exempelvis handledning i datorsal, svara på studenters frågor och rättning av uppgifter. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Har ni konkreta frågor som rör en kurs, vänligen kontakta Filip Malmberg.

  • Handledare för Introduktion till datorer, 30 timmar, period 1 hösten 2023. Mer information och kravprofil finns i arbetsbeskrivningen

Observera att all handledning är planerat att genomföras på campus.

Kvalifikationskrav
Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10). Den sökande ska uppvisa goda studieresultat, i synnerhet inom området för kursen man kommer att hjälpa till på samt mycket goda kunskaper i svenska (bara för kurser som undervisas på svenska) och engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenheter från deltagande i undervisningen på relevanta kurser på högskolenivå är särskilt meriterande. Erfarenhet av relevanta IT-system (Studium) är önskvärt samt god kännedom av Uppsala universitets organisation.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla ett brev där det framgår vilket campus där du studerar (Uppsala eller Gotland), den sökandes tidigare erfarenhet i undervisning, språk och kunskap (t.ex., studieintyg). I ansökan skall det även framgå på vilket sätt den sökande uppfyller kravprofilen för handledare. Till ansökan ska också registreringsintyg bifogas.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 5 %. Tillträde 2023-08-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Filip Malmberg, filip.malmberg@it.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 juni 2023, UFV-PA 2023/2244.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 5%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2244
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-06-08
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb