Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd och ca 250 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrologi och tektonik; paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap.

Amanuensen kommer arbeta inom programmet luft-, vatten- och landskapslära.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
En amanuens söks för att uppfylla arbetsuppgifter kopplade till undervisning, administration eller medverkan i forskning. Amanuensen är student som vid sidan av sina studier assisterar den programansvariga för civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik samt lärare vid programmet för luft-, vatten- och landskapslära. Arbetet inkluderar administrativa uppgifter (ex. sammanställning av utvärderingsresultat, granskning av kursvärderingar) och undervisningsrelaterade uppgifter (ex. deltagande i fältkurser, rättning av enklare inlämningsuppgifter, enklare undervisningsuppgifter). Arbetet kan även innefatta forskningsrelaterade uppgifter inom hydrologi.

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Sökande ska vara antagen till utbildning och bedriva studier inom geovetenskap eller ett civilingenjörsprogram. Sökande måste kunna uttrycka sig på svenska i tal och skrift. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Innehav av B-körkort är meriterande. Det är önskvärt att den sökande har genomfört åtminstone tre år av en universitetsutbildning.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12, tom 2024-05-31. Omfattningen är 15 %. Tillträde senast 1 september 2023 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Roger Herbert, 070-325 8724, roger.herbert@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 20 juni 2023, UFV-PA 2023/2220.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde senast 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 15%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2220
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-20

Tillbaka till lediga jobb