Uppsala universitet, Kansliet för teknik och naturvetenskap

Vi söker nu en enhetschef som kan leda enheten för studentservice vid kansliet för teknik och naturvetenskap. Enheten är lokaliserad till den nybyggda delen av Ångströmlaboratoriet och består av 19 anställda. Den samordnar studentservicen vid de olika campusområdena och erbjuder stöd och service till fakultetens alla studenter. Enheten ansvarar för schemaläggning och tentamenshantering för fakultetens utbildningsprogram samt studievägledning och administration för ingenjörsprogrammen. Enheten arbetar också med frågor inom internationalisering, såsom stöd till fakultetens internationella studenter och utbytesstudenter, karriärvägledning, webbinformation samt ansvarar för fakultetens arbete med likabehandling av studenter. Dessutom ingår receptionen på Ångströmlaboratoriet som ger service till anställda, studenter och externa besökare.

Kansliet för teknik och naturvetenskap med ca 60 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till studenter, ledning, institutioner och centrumbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga fakulteten. Kansliet består av fyra enheter och är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via fakultetsnämnden. Kansliet arbetar med studentservice, forsknings-och utbildningsplanering, ekonomisk planering, rekrytering av lärare, uppföljning av verksamheten samt handläggning av frågor på fakultetsnivå. Kansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar i utredningar och remisser på uppdrag av ledningen. Läs mer om kansliet för teknik och naturvetenskap.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef för enheten för studentservice har du det övergripande ansvaret för att leda, styra, planera, samt följa upp enhetens verksamhet. Du har ledningsansvar för verksamheten och ansvarar för att fatta beslut i enlighet med gällande delegationer. Du har personal- och budgetansvar och ansvarar för arbetsmiljön på enheten. Enheten har övergått till ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Du ansvarar för att genomföra medarbetar- och lönesamtal. Tillsammans med enhetens medarbetare och kansliets ledning kommer du att arbeta med att utveckla enheten och dess arbetsprocesser bland annat genom digitalisering. En viktig del av arbetet är att samarbeta med företrädare för fakultetens institutioner och utbildningsorganisation samt med andra delar av universitetsförvaltningen. Genom deltagande i olika nätverk förväntas du skapa goda förutsättningar för verksamheten. Utöver detta tillkommer arbete med olika typer av utredningar eller kansligemensamma uppdrag och projekt. Du arbetar nära dina kollegor i kansliets ledningsgrupp och bidrar därigenom till kansliets och ledningsgruppens utveckling. Du rapporterar direkt till kanslichefen.

Kvalifikationskrav
För anställningen krävs minst tre års universitets- eller högskoleutbildning i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet. Därtill har du utbildning inom ledarskap eller på annat sätt inhämtade kunskaper om ledarskap. Du har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av att leda personal och har under minst tre år haft chefs- och personalansvar. Du är en ledare som har goda vitsord och aktuella referenser vad gäller ditt ledarskap. Du har erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller motsvarande organisation. Du är van att hantera digitala verktyg som är relevanta för arbetet samt användandet av digitala verktyg för att underlätta ditt eget och andras personliga arbetssätt.

Stor vikt kommer att läggas på personliga förmågor. Som enhetschef kommer du att ha en utåtriktad och operativ roll. Genom ett nära ledarskap och ett tätt samarbete med dina medarbetare och kollegor, bidrar du till att främja engagemang och delaktighet inom gruppen. Du har förmåga att samarbeta och har erfarenhet av att skapa framgångsrika nätverk med människor på olika positioner. Du har förmåga att stödja och hjälpa andra samtidigt som att du är tydlig och saklig kommunikation i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Som ledare är du kommunikativ, tydlig, saklig och professionell. Du har erfarenhet av att sätta upp realistiska mål och att arbeta strategiskt och strukturerat mot dessa mål. Du är självgående och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och flexibelt sätt. Du tillämpar förtroendebaserat ledarskap och låter dina medarbetare äga sina sakområden och därmed utvecklas i sin yrkesroll och stöttar medarbetarna för att bidra till ett professionellt förhållningssätt både inom och utom enheten.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Högskoleutbildning inom teknik/naturvetenskap eller annan ämnesinriktning som bedöms relevant av arbetsgivaren är meriterande. Chefserfarenhet från universitet/högskola eller likande större organisation är starkt meriterande. Även annan erfarenhet från universitet/högskola eller liknande organisation är meriterande. Det är vidare meriterande att du har erfarenhet från arbete med studie- och karriärvägledning liksom erfarenhet av digitalisering särskilt inom studieadministration. Det är önskvärt att du har god insikt i förutsättningarna kring universitets-och högskoleutbildning, generell kännedom om universitetsvärlden, tex genom utbildning på forskarnivå inom teknik och naturvetenskap, samt grundläggande kunskap om förvaltningsrättsliga frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhets- och processutveckling samt förändringsledning.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Kanslichef Måns Östring, 018-471 1866, mans.ostring@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 19 juni 2023, UFV-PA 2023/1745.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1745
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Tillbaka till lediga jobb