Uppsala universitet, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap är en institution inom Medicinska fakulteten vid Uppsala universitet. Vid institutionen finns idag ca 200 medarbetare och ytterligare 150 forskare är kopplade till institutionen. Verksamheten består av 11 forskargrupper och vi bedriver utbildning på grund- och avancerad nivå samt forskarutbildning.

Den administrativa gruppen utgörs idag av 19 personer som arbetar inom ekonomi, HR och studieadministration. Nu behöver vi förstärkning inom vår ekonomifunktion och vi söker dig som är i början av din ekonomkarriär och vill utvecklas i en bred och varierande roll. Du kommer att ingå i ett ekonomi-team som idag består av fyra erfarna ekonomer. Anställningen är ett vikariat på 1 år, med eventuell möjlighet till förlängning. Möjlighet att jobba deltid finns.

Som arbetsgivare kan vi erbjuda dig en social arbetsplats med härliga kollegor, flexibla arbetstider, möjlighet till visst hemarbete och interna utbildningar för kompetensutveckling i din roll som ekonom. Goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss och vi tillämpar flextid och har förmånliga villkor gällande semester. Vi erbjuder alla anställda friskvårdbidrag och friskvård på arbetstid.

Läs mer om våra förmåner här. 

Arbetsuppgifter
Som ekonom kommer du att arbeta självständigt men ha ett nära samarbete med andra inom ekonomigruppen och övriga stödfunktioner. Du kommer att arbeta med löpande bokföring och redovisningsfrågor och ha mycket kontakt med institutionens forskare och lärare och ge dem stöd i ekonomiska frågor.

Bland arbetsuppgifterna och ansvarsområdena finns:

 • Redovisning, uppföljning och analys
 • Prognoser, kostnadskalkyler och ekonomiska beslutsunderlag
 • Budget och bokslutsarbete
 • Redovisning till externa bidragsgivare
 • Fakturahantering
 • Bidra till fortlöpande vidareutveckling av rutiner och arbetssätt

Viss diarieföring samt övrigt förekommande administrativa uppgifter kan tillkomma.

Kvalifikationskrav       

 • Högskole-/universitetsexamen inom relevant område t.ex. redovisning eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. 
 • Aktuell arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller arbete med serviceinriktning
 • Goda IT-kunskaper
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För att trivas och passa i rollen behöver du vara en lagspelare med god förmåga att samverka med andra, samtidigt som du har förmågan att själv initiera, driva och ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter och ansvarsområden på ett noggrant och effektivt sätt.

Det är viktigt att du är prestigelös och flexibel då rollen är bred och du behöver kunna ta dig an uppgifter högt som lågt, ibland med kort framförhållning. Vidare är du lyhörd för verksamhetens behov och har lätt att kommunicera anpassat till målgruppen.

Om anställningen 
Anställningen är ett vikariat, 12 månader, med eventuell förlängning. Omfattningen är heltid, möjlighet till deltid finns. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Ylva Herrick, Administrativ chef och ekonom

Ylva.herrick@pubcare.uu.se, 018-4716615

Renée Sundbom, Administrativ chef

Renée.sundbom@pubcare.uu.se , 018-4716664

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2023, UFV-PA 2023/2106.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2106
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb