Uppsala universitet, Institutionen för speldesign

Institutionen för speldesign finns placerad vid Uppsala Universitet - Campus Gotland ett internationellt campus mitt i världsarvsstaden Visby. Här finner du det bästa av två världar; det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, samt den unika studiemiljön vid ett småskaligt campus. Institutionen för speldesign är en del av Historisk-filosofiska fakulteten vid Uppsala universitet. Här bedrivs både undervisning och forskning på hög nivå. Institutionen utbildar ca 450 helårsstudenter varav ca hälften är internationella studenter och har runt 45 anställda inom olika befattningskategorier. Institutionen erbjuder undervisning på grund- och avancerad nivå inom speldesign och spelutveckling med biområden i grafik, projektledning och programmering, all utbildning sker på engelska. Institutionen för speldesign finns på Campus Gotland Läs mer på institutionens webbplats här. 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet här. 

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår undervisning, kurssamordning, examination, kursutveckling och administration. Undervisningen sker på campus och ges inom magister- master programmen i speldesign.  

Tjänsten avser undervisning och handledning av studenter som är centrerade kring kristisk speldesign främst i kurserna 5SD300 Introduktion till spelforskning och 5SD303 Spel och samhälle. Samt att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet.

För aktivt deltagande i institutionens arbete krävs regelbunden närvaro på arbetsplatsen.

Kvalifikationskrav
För anställningen krävs lägst masterexamen inom relevant ämnesområde; visad pedagogisk skicklighet, har relevant teoretisk och praktisk kunskap om kritisk speldesign med inriktning till hållbarhet och sociala rättigheter, samt erfarenhet av spelproduktion. 

Den sökande ska ha de personliga egenskaper som krävs för att uppfylla tjänstens väl: förmåga att samarbeta väl med andra, ta initiativ och ta ansvar för personliga uppgifter samt att arbeta strukturerat genom att planera, organisera och prioritera arbetet effektivt. och att hålla sig till fastställda tidsgränser. Erfarenhet av projektorienterat arbete och god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift, på svenska och engelska.

Förmåga att kunna undervisa på engelska är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande kunskaper som institutionen bedömer som motsvarande kompetens. 

Erfarenheter av forskning och forskarsamarbete. 

Dokumenterad erfarenhet av att undervisa i eller arbetat med speldesign och eller spelutveckling. 

Om anställningen
Anställningen är ett vikariat och omfattning är 75%. Tillträde 2023-08-14 eller efter överenskommelse t.o.m. 2024-01-31. Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Olle Jansson, prefkt. E-post olle.janssonspeldesign.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2023, UFV-PA 2023/2080.

Flytta till Gotland? Här hittar du värdefull information om hur det är att leva och bo på Gotland: https://gotland.com/flytta-hit/bo-och-leva/.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2080
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb