Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Institutionen för cell- och molekylärbiologi är indelad i sju forskningsprogram som alla fokuserar på olika områden inom cell- och molekylärbiologi: beräkningsbiologi och bioinformatik, mikrobiologi och immunologi, molekylärbiologi, molekylär biofysik, molekylär evolution, molekylär systembiologi och strukturbiologi. Den vetenskapliga grunden till vad vi gör ligger i biologi, men vår forskning överlappar med andra områden såsom medicin, datavetenskap, matematik, kemi, ingenjörsvetenskaper och fysik. Institutionen har över 200 anställda med runt 60 doktorander. Läs gärna mer om verksamhetens arbete på https://icm.uu.se.

Johan Elfs forskargrupp arbetar tvärvetenskapligt med modellering av biologiska processer i syfte att identifiera motsägelser i hur vi för närvarande beskriver livet på molekylärnivå. Vi formulerar kvantitativa hypoteser och utvecklar experimentella tekniker som är tillräckligt noggranna för att vi skall kunna testa dessa hypoteser i levande celler.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att använda och utveckla biofysikaliska metoder för att studera bakteriekromosomens strukturella dynamik genom cellcykeln. Arbetet är en del av ett större pågående projekt i Elf-labbet. För att kunna följa hur olika lokus rör sig över tid skall du utnyttja ett stambibliotek med fluorescensmarkörer i olika regioner. Du skall använda och vidareutveckla en ny metod för punktletning i tre dimensioner med tillhörande analysalgoritmer samt anpassa experimentdata till en modell av bakteriekromosomen.

Kvalifikationskrav
Arbetet är mycket specialiserat då det är en del av ett påbörjat projekt och kräver specialkunskap inom flera områden. Följande kvalifikationskrav skall vara uppfyllda; Du skall ha en Master of Science inom ett relevant ämnesområde och mycket god praktisk erfarenhet av optiska system för spårning och analys av fluorescenta proteiner i levande celler. Erfarenhet av stamkonstruktion och av arbete med stambibliotek är ett måste liksom goda programmeringskunskaper. Som person skall du vara organiserad, motiverad och ha lätt för att samarbeta med andra. Arbetet utförs i en internationell miljö och utmärkta kunskaper i engelska är därför en förutsättning.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Den ideala kandidaten bör ha goda kunskaper om genreglering i bakterier. Erfarenhet av mikrofluidiska tekniker för studier av levande bakterier är också meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. Omfattningen är heltid 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Irmeli Barkefors, irmeli.barkefors@icm.uu.se; +46 18 4716681.

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2023, UFV-PA 2023/2004

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2004
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Inapoi la locuri de munca vacante