Uppsala universitet, Institutionen för biologisk grundutbildning

Institutionen för biologisk grundutbildning vid Uppsala universitet (www.ibg.uu.se) koordinerar och administrerar all grundutbildning inom den biologiska sektionen (www.biologi.uu.se). Institutionens övergripande mål är att erbjuda ett brett utbud av kurser och utbildningsprogram inom biologi, bioteknik och bioinformatik på en hög internationell nivå och med hög pedagogisk kvalitet. Institutionen har en bred verksamhet och finns på tre Campus: Evolutionsbiologiskt centrum, Biomedicinskt centrum och Campus Gotland. Vår utbildningsmiljö är i hög grad internationell, med studenter och ett nätverk av lärare från större delen av världen. Institutionen har ca 30 anställda.

Institutionen för biologisk grundutbildning söker nu en Biomedicinsk analytiker.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med lärare och amanuenser planera och förbereda laborationer för studenter. Bistå lärare under laborationer samt bidra i undervisning av studenter när det gäller säkerhetsföreskrifter och arbetsrutiner.

Beredning av lösningar, substrat, preparat och cellkulturer för molekylärbiologiskt, botaniskt och zoologiskt grundutbildningsarbete. Ställa fram utrustning, lösningar mm på labb samt plocka bort efteråt. Växtodlingsarbete. Tillsyn/underhåll för laboratorieutrustning och kemikalier vid IBGs undervisningslaboratorier vid Biomedicinskt Center samt Evolutionsbiologiskt center vid Uppsala universitet. Hantering av webbaserade administrativa system, såsom kemikaliehanteringssystemet KLARA, Wisum/Produktwebben.

Kvalifikationskrav
Arbetet kräver erfarenhet av laboratoriearbete, datorvana och en god förmåga att räkna med procent och koncentrationer. Vidare krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Som person behöver du kunna organisera ditt arbete, vara noggrann och ha en förmåga att arbeta självständigt. Att kunna ta egna initiativ för att lösa problem är också av stor vikt. Rollen innefattar mycket personkontakt vilket kräver att du är utåtriktad, kommunikativ och har en bra samarbetarförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av webbaserade system som t.ex. kemikaliehanteringssystem. 

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är 100%. Tillträde 2023-08-14 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Richard Svanbäck, 072 – 999 95 46, richard.svanback@ebc.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2023, UFV-PA 2023/1814.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1814
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb