Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Institutionen för läkemedelskemi bedriver forskning inom området läkemedelsutveckling vilket inbegriper organisk kemi, läkemedelskemi, läkemedelsdesign, fysikalisk och analytisk farmaceutisk kemi. Institutionen ansvarar för undervisning i läkemedelsrelaterade ämnen på flera program, exempelvis inom apotekarprogrammet och receptarieprogrammet. Institutionen har ca 85 medarbetare och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära varandra i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen och dess undervisning finns på www.ilk.uu.se.

Arbetsuppgifter
Till vårt administrativa team söker vi en ekonom för institutionens övergripande ekonomi och kvalificerat ekonomiarbete.

Arbetsuppgifterna innefattar budget, löpande redovisning, uppföljning och analys samt bokslutsarbete. En viktig del i arbetet är att administrera, följa upp och redovisa forskningsprojekt gentemot externa finansiärer och uppdragsgivare utifrån de särskilda regler som gäller för universitetet som statlig myndighet såväl som för respektive finansiär.

Arbetet innebär stort eget ansvar i ett nära samarbete med prefekt och forskare samt övrig administration i en stimulerande internationell miljö.

Kvalifikationer
Högskole-/universitetsexamen med inriktning mot redovisning eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inklusive upprättande av budget och bokslut med redovisning och uppföljning. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i Excel är ett krav.

God samarbetsförmåga, självständighet och initiativförmåga är mycket viktiga egenskaper, liksom ett strukturerat arbetssätt samt förmåga att prioritera och hålla tidsramar samtidigt som noggrannhet är ett måste. Att kunna hantera komplexa frågor och att arbeta med många frågor parallellt är en förutsättning för detta jobb, liksom nyfikenhet och förmåga att självständigt söka information. Utöver detta är det viktigt att ha ett stort intresse för att ge god service. Arbetet innebär ett nära samarbete med forskargruppsledare och övrig administration, varför stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
God kännedom om Uppsala universitets regelverk och administrativa system är meriterande liksom erfarenhet av liknande arbete inom statlig verksamhet, särskilt universitet eller högskola. Kunskap om statlig redovisning är önskvärt. Erfarenhet av uppföljning och rapportering av EU-finansierade projekt och projekt med annan extern bidragsfinansiering.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 100%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: ekonomisamordnare Anette Keltvik, anette.keltvik@ilk.uu.se och prefekt Anders Karlén, anders.karlen@ilk.uu.se, 018-471 4293.

Välkommen med din ansökan senast den 9 juni 2023, UFV-PA 2023/2030.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2030
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb