Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Vi är idag Uppsala universitets tredje största institution och har i dag drygt 350 anställda varav 120 lärare och 120 doktorander. C:a 5000 grundutbildningsstudenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.     

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Tidsbegränsad anställning på 20% som Q+ -amanuens för kandidatprogrammet i datavetenskap samt civilingenjörsprogrammet i Informationsteknologi, vid institutionen för informationsteknologi, med tillträde 1 augusti. (Det är möjligt att tjänsten kan delas av 2 personer som arbetar upp till 15% vardera.)

Som Q+ -amanuens ansvarar du för ett nätverk med kvinnliga och icke-binära studenter från framför allt ovan nämnda program, men även inom datavetenskap och relaterade ämnen. Arbetsuppgifterna varierar, men vanliga uppgifter är regelbundna nätverksaktiviteter, rekryteringsaktiviteter i form av exempelvis besök på gymnasieskolor eller studiemässor, samt aktivt engagemang i institutionens jämställdhetsarbete. Delar av arbetet sker i samarbete med PR-amanuenser från nämnda program. 

Kvalifikationskrav
Den sökande ska vara aktiv student på kandidatprogrammet i datavetenskap eller civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi, med goda studieresultat. Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är mellan 15 och 20 % (beroende på hur många som anställs). Tillträde 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala. 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johannes Borgström, e-postadress: johannes.borgstrom@it.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2023, UFV-PA 2023/1784.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1784
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Inapoi la locuri de munca vacante