Uppsala universitet, Avdelningen för internationalisering

Avdelningen för internationalisering är en avdelning vid Uppsala universitetsförvaltning. I fokus för verksamheten vid avdelningen står att aktivt bidra till internationaliseringsarbetet vid Uppsala universitet. Genom dagliga och nära kontakter med universitetets lärare, forskare och studenter, samt med samarbetspartners runt om i världen skapas förutsättningar för strategiska och fördjupade internationella samarbeten. Vi söker nu en engagerad och ansvarsfull kommunikatör till enheten för stöd för avgiftsstudier som vill bidra till universitetets internationaliseringsarbete.

Vid enheten för stöd för avgiftsstudier arbetar ett engagerat team med rekrytering av internationella studenter till Uppsala universitets internationella utbildningsprogram på kandidat- och masternivå.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör leder du produktion av tryckt och digital utbildningsinformation samt utformar och producerar specifikt marknadsföringsmaterial för rekrytering av internationella studenter till Uppsala universitets kandidat- och masterprogram. Du kommer att ha kontakt med presumtiva internationella studenter vid universitetet vi olika kommunikationskanaler som exempelvis e-post, webbinarier och olika sociala medier, vilket ställer krav på din förmåga att målgruppsanpassa information. I ditt jobb ingår även att arbetsleda de studentambassadörer som hjälper till att sprida information om UU:s internationella program. Du kommer att arbeta med att kvalitetssäkra texter, optimera dem för sökbarhet och målgruppsanpassa innehållet. Arbetet följer till stor del universitetets läsår, och kan innebära tillfälliga arbetstoppar.

Arbetet innebär många internationella kontakter och kräver att du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift samt är beredd på att resa internationellt, ibland med kort framförhållning.

Kvalifikationskrav

 • Akademisk examen inom företrädesvis kommunikation/journalistik/marknadsföring, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete med webbredaktion och med webbredigering
 • Utmärkt förmåga och dokumenterad erfarenhet av att arbeta på engelska och svenska, i tal och skrift
 • Dokumenterad erfarenhet av att ha hållit digitala presentationer/webbinarier för en större publik (>250 deltagare)
 • Väl vitsordad erfarenhet av strukturerat arbete med sociala medier
 • Erfarenhet av arbetsledning

Stor vikt kommer att läggas vid personliga lämpligheter så som att du är flexibel, lösningsorienterad och strukturerad. Ditt arbete innebär många kontakter på olika nivåer inom universitetet, varför det är viktigt att du är pedagogisk och kommunikativ. Arbetet med att ta fram trycksaker och uppdatera universitetets hemsidor kräver att du är självgående och själv ser till att möta tidsgränser. Du är stabil, behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker i stressade situationer. Du har ett intresse för akademisk utbildning och internationella frågor och uppskattar att arbeta både strategiskt och operativt. Du är även serviceinriktad och har förmåga att skapa och upprätthålla effektiva arbetsrelationer.

Önskvärt/meriterande i övrigt

 • Tidigare erfarenhet av högskolesektorn och särskilt internationell studentrekrytering.
 • Internationella erfarenheter genom studier eller arbete utomlands.
 • Erfarenhet av trycksaksproduktion, InDesign och Photoshop. 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, t.o.m. 2024-08-31. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Matt Greig, 018-471 1910, matt.greig@uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 11 april 2023, UFV-PA 2023/1059.

 

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1059
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb