Uppsala universitet, HR-avdelningen

HR-avdelningens mål är att bidra till förutsättningarna för Uppsala universitet att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi underlättar för chefer och ledare att utveckla sin verksamhet, fullgöra sina uppdrag och skapa attraktiva, hållbara arbetsplatser där medarbetare trivs och utvecklas. Vi ger stöd och råd i HR-frågor inom hela organisationen och arbetar utifrån huvudarbetsområdena kompetensförsörjning, arbetsgivarpolitik och villkor samt hälsosamt arbetsliv.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med 65 kompetenta och engagerade kollegor, chefer och medarbetare med kompetenser inom alla områden i HR-området.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en spännande och viktig verksamhet. Universitetsförvaltningen finns i moderna lokaler i Segerstedthuset som ligger mitt i ett av Uppsalas vackraste områden, nära Uppsala slott. Läs mer på Uppsala universitet - Uppsala universitet och Introduktion till HR-funktionen - Uppsala universitet.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som HR-specialist arbetar du brett, verksamhetsnära och strategiskt med HR-frågor. Du är ansvarig kontaktperson gentemot ett antal av universitetsförvaltningens chefer. Du arbetar rådgivande och konsultativt i frågor som rör exempelvis arbetsrätt, förhandlingar, kompetensförsörjning, lönebildning, rehabilitering och arbetsmiljö. Du arbetar även med andra HR-specialister inom ett huvudarbetsområde utifrån den kompetens du har.

I det verksamhetsnära HR-stödet arbetar du i team med HR-administratörer vid enheten och har även ett nära samarbete med övriga medarbetare på avdelningen. I arbetsuppgifterna ingår även att delta i olika utvecklingsarbeten inom ramen för HR-avdelningens uppdrag. 

Att arbeta som HR-specialist innebär också att du får kontinuerlig internutbildning samt handledning i grupp.

Kvalifikationskrav
Du har relevant akademisk examen, företrädesvis med inriktning mot HR eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet.

Du har flera års aktuell erfarenhet av att ge kvalificerad rådgivning och konsultativt stöd som HR-specialist/motsvarande i en bredd av HR-frågor till chefer samt har erfarenhet av och bekväm med att hålla i utbildningar och workshops för tex ledningsgrupper. Du har lätt att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom ansvarstagande, strukturerad, förmåga att driva processer framåt. Dessutom har du hög integritet, god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Du ser helheten, har god analysförmåga och är lösningsfokuserad. Du är trygg i den konsultativa rollen och har lätt för att knyta kontakter och bygga långsiktiga relationer.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter inom det statliga avtalsområdet. Erfarenhet av arbete som HR-specialist/motsvarande inom universitet eller högskolesektorn är särskilt meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: tf. enhetschef Sandra Isberg, sandra.isberg@uu.se018-471 3523 HR-specialist Helén Kirchmann, helen.kirchmann@uu.se, 018-471 5719


Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2023, UFV-PA 2023/982.

 

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/982
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb