Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Härmed utlyses en tjänst som drifts-/projektassistent till projektet ReCod som Uppsala universitet driver tillsammans med BalticWaters2030.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med medarbetare och studenter från hela världen. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare www.ieg.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Om BalticWaters2030
BalticWaters2030 är en oberoende stiftelse som arbetar långsiktigt för en friskare Östersjö. Stiftelsen genomför storskaliga, åtgärdsorienterade miljöprojekt och bedriver tillämpad forskning för att visa vilka åtgärder som kan bidra till ett friskt och välmående ekosystem, från land till hav. BalticWaters2030 verkar också för att sprida kunskap om Östersjöns miljö till allmänhet, myndigheter och beslutsfattare samt genomför utlysnings och traineeprogram för framtida forskare och samhällsvetare. Målet är att öka kunskapen om de utmaningar som havet står inför och bygga opinion så att beslut blir tagna och åtgärder genomförda.

Projektbeskrivning
Torsken i Östersjön är hotad. ReCod projektet ska ta reda på om det går att hjälpa torsken förbi det sårbara äggstadiet och därmed öka antalet småtorskar i havet. Projektet föder upp och sätter ut torsklarver utmed ostkusten för att se om och hur larverna överlever, om de klarar att etablera sig på nya platser och till vilken kostnad det låter sig göras. Nu söker vi dig som brinner för Östersjöfrågor och trivs med praktiska sysslor för att hjälpa oss med projektarbetet.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som tycker om och drivs av att ge stöd åt medarbetare och som vill arbete med djur i en vetenskaplig miljö. Dina dagliga sysslor kommer bland annat att vara:

  • Tillsyn och skötsel av projektets zoologiska delar såsom fisk, ägg och larver, inklusive matning. Fiskhantering kan också inkludera märkning och vägning av fisk, flytt mellan olika bassänger, observera eventuella sjukdomssymtom etcetera
  • Löpande kontroll och uppföljning av vattenvärden samt vidta åtgärder om så krävs
  • Tillsyn och dagligt underhåll av projektets tekniska och akvatiska system (s.k. RAS system) samt utrustning
  • Schemalagda beredskapstjänstgöring som innefattar vissa kvällar och helger i samarbete med övrig personal

Då verksamheten styrs av naturens förutsättningar kommer arbetstiderna variera där du förväntas kunna arbeta såväl vardagar som helger.

Kvalifikationskrav
Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Biologi och miljövetenskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att passa för tjänsten behöver du vara lösningsorienterad och beredd att ta tag i problem när de uppstår. Du trivs med att arbeta självständig, är noggrann och villig att ta ansvar och initiativ.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Högskoleutbildning inom biologi eller närliggande naturvetenskaper. Några års arbetslivserfarenhet i forskningsnära miljö och/eller med djur. 1-2 års erfarenhet av arbete som marinbiolog.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad anställning 2 månader under juni-juli 2023. Omfattning är heltid. Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Lärbo, Gotland

Upplysningar om anställningen lämnas av: Projektledare Johanna Fröjd, johanna.frojd@balticwaters2030.org, 070-720 73 27.

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska innehålla: 1) ett brev som beskriver dig själv och varför du vill ha tjänsten, 2) en kort beskrivning av din utbildning, 3) ditt CV och 4) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer).

Välkommen med din ansökan senast den 3 april 2023. UFV-PA 2023/867.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/867
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb