Uppsala universitet, Inst för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU) bedriver forskning, forskarutbildning, grundutbildning och uppdragsutbildning inom pedagogik, didaktik och utbildningssociologi. Vid EDU finns också flera masterprogram. EDU har drygt 300 anställda varav runt 200 lärare/forskare, 70 doktorander och 25 administratörer. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på www.edu.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser undervisning, examination och handledning främst inom grundutbildningen i Pedagogik och Pedagogik med inriktning mot vuxna och arbetsliv. Till undervisning räknas även kursansvar, kursadministration och kursutveckling.

Behörighetskrav
Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet på universitetsnivå, dels har avlagt doktorsexamen i pedagogik eller har motsvarande vetenskaplig kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen. Den sökande ska kunna undervisa och examinera på svenska.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt
Som meriterande betraktas tidigare erfarenhet av forskning, handledning och undervisning inom de områden som arbetsuppgifterna och anställningen avser. Särskilt meriterande är erfarenheter av och kunskaper om videoetnografiska ansatser och interaktionsanalys. Undervisningserfarenheter bör vara dokumenterade så att omfattning och kvalitet kan bedömas.

Den sökande ska ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Sådana personliga egenskaper är här flexibilitet, ledaregenskaper, god samarbetsförmåga och ansvarstagande.

När universitetet anställer nya lärare kommer de sökande att väljas som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Om anställningen
Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2024-01-14. Omfattningen är 65 %. Tillträde 2023-03-23 eller enligt överenskommelse. Placeringsort Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: prefekt Jonas Almqvist, e-post jonas.almqvist@edu.uu.se , eller biträdande prefekt samt studierektor Jonas Risberg, e‑post jonas.risberg@edu.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 23 februari 2023, UFV-PA 2023/105

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-03-23
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 65
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/105
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-09
Sista ansökningsdag 2023-02-23

Tillbaka till lediga jobb