Uppsala universitet, Universitetsbiblioteket, Avd.för digitalisering

Universitetsbiblioteket är en integrerad del av Uppsala universitet. Vi tillhandahåller informationsresurser för forskning, undervisning och lärande vid universitetet. Vi utvecklar och tillgängliggör våra samlingar på nya sätt, bland annat genom digital publicering och digitalisering. Vi vill vara ett internationellt föredöme i att erbjuda studie- och forskarmiljöer, såväl fysiska som digitala. Universitetsbiblioteket har ca 200 anställda med bred kompetens inom flera yrkeskategorier.

Är du intresserad av att stödja verksamhetsnära processer och bidra med din utvecklarkompetens i bibliotekets utvecklings- och förändringsarbete? Är du en pedagogisk och analytiskt lagd utvecklare med god samarbetsförmåga? Då är du den vi söker!

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Avdelningen för digitalisering
Du kommer att organisatoriskt vara placerad i avdelningen för digitalisering men ditt arbete bedrivs till största delen inom förvaltningsgruppen för hela biblioteket. Avdelningen ansvarar för att samordna digitaliseringsinsatser inom hela universitetsbiblioteket. Vi hanterar all bildfångst och bildbearbetning av bibliotekets samlingar för bevarande och tillgängliggörande. Avdelningen ansvarar även för drift, stöd, utveckling och underhåll av de nationella systemen DiVA och Alvin.

Arbetsuppgifter
Som systemutvecklare får du jobba som fullstack-utvecklare i flera olika verksamheter och projekt inom hela universitetsbiblioteket. I vår systemflora finns både Windowsbaserade och Linuxbaserade system, köpta och egenutvecklade. Med anledning av det ser vi gärna en stor bredd i din kompetens. Du förväntas driva ditt arbete med engagemang utifrån följande huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Utreda och ta fram underlag för teknisk kravställning både på egenutvecklade och inköpta system, med fokus på att stödja och utveckla verksamhet och processer inom Universitetsbiblioteket.
 • Implementera lösningar genom anpassning, installation och egenutveckling.
 • Vid behov ta fram tekniska lösningar för att underlätta integrationer och automatisering av flöden.
 • Göra djupare tekniska analyser av möjligheterna med de system vi har på plats, nya system som tas i drift, samt ta fram integrationer och nya arbetsflöden.
 • Skapa lösningar mot öppna API:er.

Vi tror att innehållet kan utvecklas och formas både löpande och tillfälligt utifrån verksamhetens behov och ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig! Din fysiska placering finns på Carolina Rediviva med hela Uppsala universitetsbibliotek och universitetet som din arbetsplats. 

Kvalifikationskrav

 • Utbildning från universitet eller högskola minst 3 år inom relevant område, eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Flerårig erfarenhet som Fullstack utvecklare.
 • God erfarenhet av databaser (SQL, Mongo, NOSQL).
 • God erfarenhet av olika scriptspråk som tex Python, JS, PHP, Perl.
 • Erfarenhet av användarcentrerad utveckling
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har ett strukturerat arbetssätt, som gör att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är pedagogisk, engagerad och inlyssnande i möten både i små och stora grupper. Du kan prioritera och integrera olika delar av verksamheten till en helhet och har god omvärldsorientering. Du har lätt att samarbeta med kollegor i olika delar av verksamheten.

Önskvärt/meriterande i övrigt

 • Erfarenheter av moderna ramverk, API:er etc.
 • Erfarenhet av biblioteksverksamhet.
 • Kunskap om strukturerat utvecklingsarbete, hantering av källkod samt underhåll av dokumentation.

Vi erbjuder 
Som medarbetare hos oss har du stor möjlighet att utvecklas i dina arbetsuppgifter utifrån nuvarande och kommande kompetensbehov. Vi vill uppmuntra till ett friskt och hälsosamt liv med balans mellan arbete och fritid. Det innebär flexibla arbetstider och generösa semestervillkor. Hos oss har du en friskvårdtimme per vecka under arbetstid samt rätt till friskvårdsbidrag. Läs mer om våra förmåner. 

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Ansökan
Ansökan ska innehålla CV och svar på frågorna hur du uppfyller kraven i annonsen. Examensbevis, betyg och andra intyg som du önskar åberopa bör också bifogas.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Avdelningschef Daniel Wadskog, 018-471 06 49, daniel.wadskog@ub.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2023, UFV-PA 2023/235.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/235
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • Fia Wolters, ST, 018-4714088
 • Nadja Duffner-Ylvestedt, Saco, 018-4715845
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-28

Tillbaka till lediga jobb