Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a. cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsuppgifter
Projektkoordinatorn ska arbeta inom medicinsk forskning och leda arbetet med olika projekt på en facilitet för preklinisk cancerterapi (PCT) som är öppen för nationella projekt och stöds av SciLifeLab och Uppsala universitet. Här ingår att leda strålbehandling och hantering av en avancerad bildstyrd strålmaskin (SARRP), utföra kirurgisk smådjurs-operation samt administrera olika behandlingar i PCT- centrets in vivo-verksamhet. Ytterligare arbetsuppgifter innefattar att samla in biologiskt material till inbäddning, nedfrysning och arkivering. Projektkoordinatorn ska även arbeta med att koordinera kliniska studier med fokus att samla in patientmaterial från operation från solida barntumörer inom forskargruppen Swartling samt inom institutionens Neuroonkologi-program där insamling görs av biopsier från elakartade hjärntumörer från vuxna patienter. Till arbetsuppgifter hör kontakt med och samordning av personal på sjukvårdsavdelningar och forskargrupper, hantering av patientmaterial och dokument för forskningspersonsinformation och etikprövning, insamling av data, preparering av prover, odling av prover och nedfrysning av patientmaterial. Ytterligare administrativa uppgifter och undervisning inom avdelningens verksamhet kommer att ingå i arbetet.

Kvalifikationskrav
Projektkoordinatorn ska ha en doktorsexamen och vara en erfaren forskare (minst 5 års forskningserfarenhet inom akademin efter erhållen PhD) eller projektledare inom medicinsk forskning med fokus på cancerforskning (eller motsvarande). Då flera projekt är inom in vivo-verksamhet och strålforskning är goda kunskaper inom detta samt är FELASA C-certifikat och genomgången strålskyddkurs ett krav för anställning. Då ett flertal projekt är inom kliniska studier behöver sökanden ha god erfarenhet av kliniska forskningsstudier, biobankning samt ha genomgått GCP-utbildning som uppfyller TransCelerates kriterier för utbildning om kliniska prövningar. Vi söker en person som har bra projektledningsförmåga och erfarenhet att hantera flera projekt samtidigt. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande
Mångårig erfarenhet av hjärntumörforskning och barncancerforskning. Mycket goda kunskaper om omhändertagande och stamcellsodling av primära celler från patienter och laborativa tekniker för detta. Tidigare erfarenhet från projektkoordinering och goda kunskaper inom administration och olika IT-system.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 75 %. 
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Fredrik Johansson Swartling, fredrik.swartling@igp.uu.se, 018-471 4868

Välkommen med din ansökan senast den 25 januari 2023, UFV-PA 2022/4487.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4487
Kontakt
  • Camilla Nilsson, 018-4710000
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-11
Sista ansökningsdag 2023-01-25

Tillbaka till lediga jobb