Uppsala universitet, Centrum för genusvetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Centrum för genusvetenskap inrättades 2003 som en universitetsgemensam enhet med ett tvärvetenskapligt verksamhetsuppdrag med inriktning mot genusforskning. Vi är placerade inom vetenskapsområdet för humaniora och samhällsvetenskap, historisk-filosofiska fakulteten men vi arbetar med alla vetenskapsområden. Hos oss finns ett trettiotal forskare och vi har utbildning på både grund- och avancerad nivå, samt forskarutbildning. Läs mer om Centrum för genusvetenskap på http://www.gender.uu.se

Arbetsuppgifter: Som informatör hos oss arbetar du med information och kommunikation knuten till verksamheten. Du arbetar både internt och externt mot medarbetare, samarbetspartners, presumtiva studenter och allmänheten i stort. I arbetsuppgifterna ingår att vara webbredaktör och ansvara för uppdatering och förnyelse av hemsidan, samt producera informationsmaterial. Dina dagliga arbetsuppgifter bygger på att stödja och följa verksamheten på Centrum för genusvetenskap. Det innebär bl.a. att delta i och organisera seminarier och konferenser. Du administrerar och ger service till medarbetare och besökare, t.ex. bokning av resor och boende vid konferenser, rapportskrivande. Tjänsten innebär också att samverka med det civila samhället genom PR- och informationsspridning. Även andra typer av arbete förekommer. Som informatör arbetar du i en föränderlig verksamhet vilket innebär att arbetsuppgifterna kan komma att förändras.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har examen i medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande, eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Eftersom vi arbetar i en internationell miljö måste du ha mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du kommunikativ, utåtriktad, har lätt för att samarbeta och har god organisatorisk förmåga. Vi vill att du har goda datakunskaper och att du hanterar Photoshop och InDesign obehindrat, samt att du har erfarenhet av webbpubliceringsprogram och sociala medier. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet, så som god samarbets- och initiativförmåga, självständighet, flexibilitet samt att du har ett strukturerat arbetssätt.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet från arbete inom universitet och/eller högskola.

Centrum för genusvetenskap har ett aktivt och kontinuerligt arbete för att främja Lika villkor och ett långsiktigt mål att öka mångfald på arbetsplatsen.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 15 Augusti 2020 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat, tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-02-15. Eventuellt kommer vi att rekrytera för ytterligare en period efter detta datum.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Helena Wahlström Henriksson, föreståndare, tel: 018-471 7298. 

Välkommen med din ansökan senast den 27 april 2020, UFV-PA 2020/1117.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-02-16
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde augusti
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1117
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-26
Sista ansökningsdag 2020-04-27

Inapoi la locuri de munca vacante