Uppsala University, Department of Chemistry - Ångström Laboratory

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för kemi - Ångström bedriver forskning och utbildning inom kemiämnet. Institutionen har fler än 230 anställda och omsätter drygt 230 miljoner kronor. Vid institutionens sju program bedrivs mycket framgångsrik forskning av hög internationell klass. Vi har ett stort antal externt finansierade forskningsprojekt, ofta med internationellt samarbete och vi ser en fortsatt god tillväxt inom vårt ämnesområde. Institutionen har utbildningsuppdrag inom ingenjörs- och civilingenjörsprogram samt masterprogram. För mer information besök vår hemsida.  

Arbetsuppgifter: Forskningsassistenten förväntas bidra med utformningen och syntesen av en ny generation hydrogelbaserade biomaterial baserade på biopolymerer och bioaktiva molekyler genom kemisk modifiering och tvärbindning av mykosprinliknande aminosyror (MAA). Målet är att bedöma och optimera de fysikalisk-kemiska, optiska egenskaperna hos dessa material och biologiska egenskaper för vävnadsskydd och regenerering. Uppgifterna inkluderar design och syntes av material för bildning av hydrogeler med användning av kollagen som kommer att modifieras för infästning av MAA. Vidare karakterisering av deras fysikaliska, kemiska och mekaniska egenskaper (med användning av proton och kol-NMR, AT-FTIR, UV-spektroskopi, SEM / TEM-cirkulär dikroism och reologi). Kandidaten kommer också utvärdera dessa hydrogeler för att skydda och återskapa huden som kräver kunskap om avancerad cellodling och molekylbiologitekniker.

Kvalifikationskrav:

  • Masterexamen eller motsvarande i kemi, biokemi, biomaterial eller inom motsvarande ämne
  • Krav på praktisk erfarenhet och god kunskap om kemisk modifiering av gelatin och kollagen.
  • Erfarenhet av design och syntes av kemiskt tvärbundna hydrogeler; karakterisering av fysiska och mekaniska egenskaper och kunskap i cellkultur
  • Kunna interagera effektivt i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö.
  • Kan förvärva data, konsekvent analysera data och skriva effektiva detaljerade protokoll och rapporter.
  • Mycket skicklig på engelska i både skrift och tal

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till ex. god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Instruktioner för ansökan: Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-05-31. 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sujit Kootala, sujit.kootala@kemi.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 24 februari 2020, UFV-PA 2020/421.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/421
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-02-10
Sista ansökningsdag 2020-02-24

Inapoi la locuri de munca vacante