Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har 140 anställda samt ett flertal gästforskare och stipendiater. Institutionen har tolv forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi/biokemi/immunonkologi/proteinläkemedelsdesign, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakoterapi, farmakokinetik, farmakometri, klinisk farmaci, bioinformatik, avbildande masspektrometri, molekylär neurofarmakologi, immunologi, biologiska läkemedel/bioteknologi samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se.

Arbetsuppgifter: Arbetsområdet är avbildande (imaging) masspektrometri (MSI). Huvudsakliga arbetsuppgifter är att analysera resultat (data) från biologiska prover med olika typer av MSI tekniker. Arbetsuppgifterna omfattar dels uppdragsanalyser och dels forskningsprojekt. I uppgiften ingår utveckling av mjukvara för efterbehandling av MSI data samt analyser av data med statistiska analyser som multivariata statistiska metoder. I arbetsuppgiften ingår också att praktiskt på lab handleda studenter, forskarstudenter, och övriga (max 20%). Särskilda ansvarsbefogenheter är ansvar för drift och underhåll av utrustning som finns i laboratoriet.

Kvalifikationer: Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom området farmaceutiskt, medicinskt eller angränsande område, eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna område. Erfarenhet krävs från bearbetning av data från MSI analyser, utveckling av mjukvara för MSI samt erfarenhet av bioinformatiska (multivariata statistiska) metoder för dataanalys.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 2 år.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Per Andrén, e-post Per.Andren@farmbio.uu.se.

För frågor runt anställningen: administrativsamordnare Marina Rönngren tel 018-4714301 e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 16 december 2019, UFV-PA 2019/3794.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Individuell lönesättning tillämpas.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3794
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-29
Sista ansökningsdag 2019-12-16

Inapoi la locuri de munca vacante