Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för medicinska vetenskaper, Uppsala universitet, utlyser härmed en anställning på 100% som administratör/projektkoordinator i gruppen Molekylär Epidemiologi, med 50% placering i gruppen för Obstetrisk och Reproduktiv Hälsoforskning vid institutionen för kvinnors barn och hälsa.

Gruppen Molekylär Epidemiologi beforskar diabetes och hjärt-kärlsjukdom genom att analysera nivåerna av olika små ämnen i blod- urin och andra prover från stora biobanker kopplade till hälsoinformation. Gruppen bedriver också registerforskning. Forskningsmiljön är internationell och har engelska som arbetsspråk (se tovefall.se för mer information).

Gruppen Obstetrisk och Reproduktiv Hälsoforskning har som övergripande mål att genom forskning förbättra hälsan för kvinnor, mammor och barn. Mer specifikt fokuserar vi på att studera ungdomshälsa, människans reproduktion, diagnostik och behandling av olika tillstånd som kan uppstå under graviditet och postpartum, amning och föräldraskap, samt perinatal mental hälsa. Gruppen kommunicerar på svenska och engelska (se https://www.kbh.uu.se/forskning/obstetrisk-och-reproduktiv-halsoforskning/ för mer information). 

Arbetsuppgifter: I tjänsten ingår att stödja de två forskargruppledarna i att samordna och administrera den dagliga verksamheten inom forskargrupperna, såsom gruppmöten, resor, rapportering, rekrytering och handledarmöten i nära samverkan med forskargruppsledaren. I arbetsuppgifterna ingår vidareutveckling av forskningskommunikation på webben och i skriftlig format, att vara behjälplig med forskningsansökningar och rapporter, besvara enkla administrativa frågor från doktorander och andra medlemmar i forskagrupper, sköta kontrakt kopplade till data och provhantering och delning, sköta administration kring resor, kontering och bokningar samt arrangera möten. Tjänsten är placerad vid EpiHubben, ett nybildat centrum för epidemiologi, MTC-huset, Dag Hammarskjölds väg 14B, Uppsala samt vid Institutionen för Kvinnors och barns hälsa vid samma adress (1tr).

Kvalifikationskrav: Du skall ha universitetsutbildning på avancerad nivå och inneha dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete. Mycket goda färdigheter i kommunikation i tal och skrift både på svenska och engelska krävs. Du skall vara bekväm i att arbeta med Microsoft Powerpoint, Word och Excel. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper så som analytisk förmåga, flexibilitet, servicekänsla och organisatorisk skicklighet. Vidare bör Du vara initiativtagande, tycka om att vara behjälplig, ha god samarbetsförmåga och aktivt medverka i teamarbete båda som ledare samt medlem, samt självständigt kunna utföra dina arbetsuppgifter.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

  • Förmåga och erfarenhet av att planera, initiera, leda, utföra och utveckla projektkoordination.
  • Erfarenhet av att skriva vetenskapliga eller andra rapporter på engelska och svenska.
  • Kommunikativ skicklighet och analytisk förmåga.
  • Goda datorkunskaper och erfarenhet av olika webverktyg.
  • Erfarenhet av medicinsk eller epidemiologisk forskning.
  • Naturvetenskaplig utbildning.

Samtliga meriter ska vara dokumenterade så att både kvalitet och omfattning kan bedömas.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-02-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2 år.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Professor Tove Fall 070-2215859 och Professor Alkistis Skalkidou tel 076-2068582.

Välkommen med din ansökan senast den 12 december, 2019, UFV-PA 2019/4021. 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4021
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-21
Sista ansökningsdag 2019-12-12

Inapoi la locuri de munca vacante