Uppsala universitet, Inst för pedagogik, didaktik och utbildningssociologi

Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU) bedriver forskning, forskarutbildning, grundutbildning och uppdragsutbildning inom pedagogik, didaktik och utbildningssociologi. Vid EDU finns också flera masterprogram. EDU har drygt 270 anställda varav runt 185 lärare/forskare, 55 doktorander och 30 administratörer. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på www.edu.uu.se.

Arbetsuppgifter
Undervisning, examination, administration och handledning. Anställningen avser främst undervisning inom uppdragsutbildning och handledarutbildningar med inriktning på processledarskap och skolutveckling. Undervisning på andra program och kurser inom institutionens verksamhetsområden kan också förekomma. Till undervisning räknas även kursansvar, kursadministration och kursutveckling. Vidare ingår kursledningsuppdrag som bl.a. innefattar informations-, kursplane-, utrednings- och utvärderingsarbete. Arbetsuppgifter i övrigt enligt lokalt kollektivavtal.

Kvalifikationskrav
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som avlagt examen med ämnesfördjupning från högskoleutbildning samt visat pedagogisk skicklighet. Krav för denna tjänst är avlagd lärarexamen och genomförd rektorsutbildning. Den sökande ska kunna undervisa på svenska och engelska.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt
Särskilt meriterande för denna tjänst är flerårig erfarenhet av arbete med uppdragsutbildning på universitet. Meriterande är även flerårig erfarenhet av arbete som rektor i förskola, fritidshem, lägre åldrar, grundskola, vuxenutbildning samt erfarenhet av ledningsarbete gällande elevhälsa. Även dokumenterad erfarenhet av skolutveckling med goda resultat kommer att beaktas.

Samtliga meriter ska vara dokumenterade, så att både kvalitet och omfattning kan bedömas.

Den sökande ska ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Sådana personliga egenskaper är här flexibilitet, ledaregenskaper, god samarbetsförmåga och ansvarstagande.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024‑10‑01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: prefekt Jonas Almqvist, e-post jonas.almqvist@edu.uu.se eller studierektor Gunilla Rensmo, e-post gunilla.rensmo@edu.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2024, UFV-PA 2024/834.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-10-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/834
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb