Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Vill du arbeta med cancerforskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som posdoc på Uppsala universitet.

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Institutionen för medicinska vetenskaper prioriterar avancerad forskning för framtida medicinska framsteg. Inom vår avdelning för Cancerfarmakologi och Beräkningsmedicin använder vi cellbaserade modeller för att öka vår förståelse av cancer och identifiera nya läkemedelsbaserade behandlingsstrategier.

Arbetsuppgifter
Som postdoktor kommer du att leda planeringen och genomförandet av både in vitro- och in vivo-studier inom cancerfarmakologi, med ett specifikt fokus på immunonkologi. Detta inkluderar utveckling av avancerade modeller, studiedesign och tolkning av komplexa experimentella försök. Du kommer att kommunicera forskningsresultat genom publicering i vetenskapliga tidskrifter och presentationer på vetenskapliga konferenser.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i medicin eller farmaci eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i medicin eller farmaci. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Du är väl bevandrad, både teoretiskt och praktiskt, inom immunonkologi och har tidigare erfarenheter och tekniska färdigheter inom utveckling av avancerade cellmodeller (särskilt co-kulturer), bildbaserade fenotypiska assays med fluorescenta markörer (time-lapse och endpoint) och single cell RNA-sekvensering.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Den ideala kandidaten har en stark analytisk förmåga, är en god lagspelare och behärskar engelska både i tal och skrift. Erfarenhet av att arbeta med primära cancerceller från patienter ses som meriterande. Dessutom värderas erfarenhet av hollow fiber metoden in vitro och in vivo och förmåga att hantera laboratorieautomatisering för screening av substansbibliotek (HTS), inkluderande akustisk vätskedispensering och pipetteringsrobotar, högt.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i minst två och högst tre år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 240601 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Mårten Fryknäs, marten.fryknas@medsci.uu.se

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan. Svaren kommer att användas som en del i urvalsprocessen.


Välkommen med din ansökan senast den 25 april 2024, UFV-PA 2024/1095.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1095
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb