Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Doktorand i Cancerprecisionsmedicin

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella mastersprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se

Arbetsuppgifter
En doktorandtjänst är tillgänglig för en hög motiverad individ med intresse för tumörmålsökning och läkemedelsleverans för att utföra forskningen under överinseende av Assoc. Prof. Anzhelika Vorobyeva vid Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi. Forskningen fokuserar på utveckling av riktade medel för behandling av äggstockscancer. Målet med projektet är att undersöka möjligheten att använda scaffoldproteiner konjugerade till cellgifter för att rikta in sig på äggstockscancerassocierade proteiner. Fokus kommer att läggas på radiomärkning och biologisk karakterisering av konjugat baserade på scaffoldproteiner in vitro och in vivo.

Den framgångsrika kandidaten kommer att ägna större delen av tiden åt sin utbildning på forskarnivå. Övrig serviceverksamhet inom avdelningen, t.ex. utbildning och administrativt arbete kan ingå inom ramen för anställningen (max 20 %). Tjänsten kommer att förlängas med den tid som ägnas åt undervisning för att möjliggöra fyra års forskarstudier på heltid.

Kvalifikationskrav
För att uppfylla behörighetskraven för doktorandstudier måste du ha en magisterexamen (avancerad nivå) i medicinsk vetenskap eller farmaci. Erfarenhet av laboratoriearbete, molekylärbiologiska tekniker (t.ex. immunanalyser, western blot), odling av mänskliga cancerceller, arbete med radioaktiva isotoper krävs. Utmärkta kunskaper i muntlig och skriftlig engelska krävs.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Mycket starka meriter skulle vara erfarenheter av experiment med mänskliga cancerceller, radiobaserade analyser in vitro, analytiska metoder för proteinanalys (masspektrometri, kromatografi), patologisk utvärdering av vävnader (immunhistokemi).

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer. https://www.regler.uu.se/?languageId=3

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av:

Assoc. Prof. Anzhelika Vorobyeva, phone +46 70 838 74 87, email anzhelika.vorobyeva@igp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 2023-10-05 UFV-PA 2023/3455.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3455
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-05

Tillbaka till lediga jobb