Uppsala universitet, Intendenturorganisationen, Gamla torget

Uppsala universitet är uppdelat i ett tiotal intendentur/campusområden. Campus Gamla Torget är beläget i centrala Uppsala och innefattar ett flertal byggnader, intendenturen på campuset har till uppgift att ge stöd till områdets enheter. Campusområdet innefattar sex enheter med institutioner, institut och bibliotek. Där finns ca. 600 lärare, forskare och administratörer samt 3000 studenter. Intendenturen Gamla Torget har för närvarande åtta anställda.

Arbetsuppgifter
Som tekniker med AV-inriktning vid intendenturen på campus Gamla Torget får du en mångfacetterad arbetsdag där du möter både studenter och personal samt externa gäster. Arbetet består av både praktiska och administrativa arbetsuppgifter, även arbete med våra lokaler samt receptionstjänst ingår. Som anställd vid intendenturen har du mycket kontakt med olika personer i verksamheten både på svenska och engelska.

Arbetet som tekniker vid campus Gamla Torget innebär främst att fungera som tekniskt stöd och support inom AV-teknik och digitala möten till anställda, studenter och externa gäster i den dagliga verksamheten vid campus. Arbetet innebär att hantera frågor som inkommer via mail och telefon, och du ger även support på plats avseende AV-teknik, uppstartsstöd, videokonferens och andra digitala mötesplattformar. Du upprättar och uppdaterar lättförståeliga användarguider för att underlätta för den undervisande personalen.

I rollen ingår även att se till att vi har fungerande utrustning, regelbunden inventering av vår AV-teknik och att komma med förslag till förbättringar och fortlöpande informera vad som behöver uppdateras. Kontakt med central AV-expertis förekommer framförallt i samband med inköp av nya utrustningar och anläggningar.

I arbetet med våra lokaler ansvarar du för att planera och hantera daglig drift, skötsel samt underhåll. Det handlar bland annat om tillsyn, mindre lokalförändringar, felanmälningar, underhåll av möbler samt planering och utförande av flyttar.

I receptionen ges service och områdesgemensam information till verksamma vid Gamla Torget och övriga delar av universitetet. Service som tillhandahålls i vår reception är bl.a. utlämning av campuskort och nycklar, utlåning av AV-utrustning samt att ta emot leveranser.

Övriga inom intendenturen förekommande arbetsuppgifter kan tillkomma, och arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Campus Gamla Torget är under utveckling såväl organisatoriskt som fysiskt vilket innebär att arbetsuppgifter kan komma att förändras eller tillkomma då kraven på serviceorganisationen förändras.

Kvalifikationskrav

 • Relevant teknisk utbildning på minst gymnasienivå, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Dokumenterad erfarenhet av att supportera AV-teknik och videokonferensanläggningar.
 • God datorvana i såväl Mac- som Windowsmiljö
 • God teknisk förståelse.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
 • God förmåga att kommunicera med olika grupper inom verksamheten, såsom universitetslärare, studenter, administratörer, systemutvecklare, driftorganisation och externa gäster.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmågan att skapa goda relationer, vara lyhörd och hjälpa användarna på ett lugnt och pedagogiskt sätt. Vi ser också att du har en god problemlösningsförmåga och kan ta eget ansvar, arbeta självständigt samt strukturerat i en miljö där tempot periodvis är högt och kräver insatser med kort varsel.
Du tycker om att ha varierande arbetsuppgifter och har en stor vilja och förmåga att hjälpa till med alla arbetsuppgifter som kan tillkomma på ett campus som Gamla Torget.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och att du passar in i, och kompletterar, personalgruppen.

Önskvärt/meriterande i övrigt

 • Erfarenhet av post och pakethantering
 • Erfarenhet av redigering av hemsidor
 • Erfarenhet av digitala system för larm och tillträdeskontroll
 • Kunskap om Uppsala universitet och dess verksamheter
 • Erfarenhet av beställningar av kontorsmöbler, kontorsmateriel eller liknande
 • Erfarenhet av receptionsarbete

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Intendent Greger Hjelm, 070-167 9750, greger.hjelm@gamlatorget.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 oktober 2023, UFV-PA 2023/3431.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3431
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-12

Tillbaka till lediga jobb