Uppsala universitet, Intendenturorganisationen, Gamla torget

Uppsala universitet är uppdelat i ett tiotal intendentur/campusområden. Campus Gamla Torget är beläget i centrala Uppsala och innefattar ett flertal byggnader, intendenturen på campuset har till uppgift att ge stöd till områdets enheter. Campusområdet innefattar sex enheter med institutioner, institut och bibliotek. Där finns ca. 600 lärare, forskare och administratörer samt 3000 studenter. Intendenturen Gamla Torget har för närvarande åtta anställda.

Arbetsuppgifter
Som servicetekniker vid intendenturen på campus Gamla Torget får du en mångfacetterad arbetsdag där du möter studenter, personal och externa gäster. Arbetet består av både praktiska och administrativa arbetsuppgifter.
Som anställd vid intendenturen har du mycket kontakt med olika personer i verksamheten både på svenska och engelska.

Du kommer att se till att campusets undervisningslokaler, allmänna utrymmen och arbetsplatser håller hög nivå, både funktionellt och tekniskt. I dina arbetsuppgifter kommer även lokalbokning och receptionstjänst att ingå.

I arbetet med våra lokaler ansvarar du för att planera och hantera daglig drift, skötsel samt underhåll. Det handlar bland annat om tillsyn, mindre lokalförändringar, felanmälningar, underhåll av möbler samt planering och utförande av flyttar. Även support avseende AV-teknik, exempelvis uppstartsstöd vid möten av enklare teknisk och praktisk karaktär, förekommer.

I receptionen ges service och områdesgemensam information till verksamma vid Gamla Torget och övriga delar av universitetet. Service som tillhandahålls i vår reception är bl a utlämning av campuskort och nycklar, utlåning av AV-utrustning samt att ta emot leveranser.

När det gäller lokalbokning är tjänsten under utvecklande, vilket innebär att du kommer att få möjlighet att vara delaktig i framtagandet av den. Arbetet kommer sedan att bestå i att hjälpa våra institutioner med deras lokalbokningar för undervisning.

Övriga inom intendenturen förekommande arbetsuppgifter kan tillkomma, och arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Campus Gamla Torget är under utveckling såväl organisatoriskt som fysiskt vilket innebär att arbetsuppgifter kan komma att förändras eller tillkomma då kraven på serviceorganisationen förändras.

Kvalifikationskrav

 • Relevant teknikinriktad utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • God datorvana samt god teknisk förståelse
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska
 • God förmåga att kommunicera med olika grupper inom verksamheten, såsom universitetslärare, studenter, administratörer, entreprenörer samt externa gäster.

Personliga egenskaper
Utöver detta ser vi gärna att du är serviceinriktad, flexibel och har en god problemlösningsförmåga. Du tycker om att ha varierande arbetsuppgifter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du tar egna initiativ har en stor vilja och förmåga att hjälpa till med alla arbetsuppgifter som kan tillkomma på ett campus som Gamla Torget. Vi ser också att du har ett nyfiket sinne samt en god pedagogisk och social förmåga för att kunna sätta dig in i nya situationer då en stor del av arbetet består av att stödja och hjälpa användarna och studenter i deras arbete.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och att du passar in i, och kompletterar, befintlig personalgrupp.

Önskvärt/meriterande i övrigt

 • Erfarenhet av AV-teknik och support
 • Erfarenhet av post och pakethantering
 • Erfarenhet av redigering av hemsidor
 • Erfarenhet av digitala system för larm och tillträdeskontroll
 • Kunskap om Uppsala universitet och dess verksamheter
 • Erfarenhet av beställningar av kontorsmöbler, kontorsmateriel eller liknande
 • Erfarenhet av receptionsarbete

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan komma att tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Intendent Greger Hjelm, 070-167 9750, greger.hjelm@gamltorget.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 oktober 2023, UFV-PA 2023/3433.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3433
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-12

Tillbaka till lediga jobb