Uppsala universitet, Institutionen för farmaci

Institutionen för farmaci vid Uppsala universitet har en interdisciplinär miljö som är central inom läkemedelsområdet. Med forskning i frontlinjen, utbildning i toppklass och omfattande samverkan med det omgivande samhället utgör vi en viktig motor i utvecklingen av det farmaceutiska området.

Våra vetenskapliga fokusområden i urval: Farmakodynamik • Farmakoekonomi • Farmakoepidemiologi • Farmakokinetik • Farmakometri • Farmakoterapi • Galenisk farmaci och nanoteknologi • Klinisk farmaci • Läkemedelsformulering • Läkemedelstillförsel • Molekylär galenisk farmaci  • Samhällsfarmaci

Mer information www.farmaci.uu.se

Vi söker nu en universitetsadjunkt i molekylär galenisk farmaci med inriktning mot datorbaserad farmaceutisk modellering. Undervisningen i molekylär galenisk farmaci har fokus på galenisk farmaci, molekylär galenisk farmaci, läkemedelsutveckling, läkemedelsmodellering, läkemedelsformulering och nanomedicin.

Arbetsuppgifter
Innehavaren av befattningen förväntas undervisa inom datorbaserad farmaceutisk modellering, molekylär biofarmaci, patientcentrerad läkemedelsformulering, virtuella laborationer och handledning av masterprojekt inom läkemedelsutveckling och farmaceutisk modellering. Undervisning och administrativt stöd sker framförallt på det internationella masterprogrammet för läkemedelsmodellering men även för läkemedelsutveckling och biologiska läkemedel samt fristående kurser inom läkemedelsutveckling och molekylär galenisk farmaci. Undervisningen innefattar kursansvar, kursutveckling, undervisning, studentkontakt, examination (konstruktion och bedömning) och administration på kurserna och moment på de internationella masterprogrammen. Kursutvecklingen har starkt fokus på datorbaserad farmaceutisk modellering, virtuella laborationer och AI-baserad läkemedelsutveckling samt livslångt lärande inom dessa ämnesområden.  Det ingår även att följa utvecklingen inom ämnesområdet samt den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet. Undervisningen sker inom grundutbildningsenheten för läkemedelsformulering och molekylär galenisk farmaci.

Kvalifikationer

Ingenjör med erfarenhet av beräkningsfysik eller motsvarande erfarenhet av datorbaserad modellering.  Undervisningserfarenhet med fördel inom datorbaserad modellering samt genomgången pedagogisk utbildning motsvarande minst 5 veckors heltidsstudier. God kunskap om och erfarenhet av läkemedelsutveckling.

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är enligt Anställningsordning för Uppsala universitet (AO) den som avlagt examen från relevant högskoleutbildning samt visat pedagogisk skicklighet och har genomgått för verksamhet inom universitetet relevant högskolepedagogisk pedagogisk utbildning, eller förvärvat motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrunder; övrig skicklighet
Den sökande ska ha erfarenhet av undervisning och handledning av studenter med fördel inom det farmaceutiska området samt ha relevant utbildning för detta. Då undervisning till stor del bedrivs med hjälp av digitala verktyg är det meriterande att ha erfarenhet och intresse av att arbeta med digitala verktyg och utveckla undervisningsmoment på distans. Den sökande ska vara väl förtrogen med innehållet i de avancerade kurserna i datorbaserad farmaceutisk modellering på masterprogrammen i läkemedelsmodellering och biologiska läkemedel. 

Då administrativt arbete utgör en stor del av tjänsten är det meriterande om den sökande har god datorvana och tidigare har arbetat i de studieadministrativa system som används vid Uppsala universitet så som Ladok, Time edit och Studium. Dokumenterad förmåga för organisation och utveckling av undervisning och workshops på avancerad nivå är meriterande.

Den sökande bör ha lätt för att samarbeta med andra och ha en god kommunikativ förmåga samt vara självständig, flexibel och initiativtagande. Dessutom förutsätts att den sökande ska vara bekväm i en beslutsfattande roll och ha vana av och förmåga att arbeta på ett projektinriktat sätt. Då arbetsbelastningen periodvis är hög krävs att den sökande har en förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt en förmåga att ange och hålla tidsramar.

God kommunikativ förmåga på svenska och engelska, skriftligt och muntligt, är nödvändigt.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens och pedagogisk skicklighet, förutom dokumenterade meriter, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten och vårt arbetslag.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 100%. Tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetslektor Alexandra Teleki, alexandra.teleki@farmaci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 25 september 2023, UFV-PA 2023/3231.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3231
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb