Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Vi rekryterar 1-2 forskningsassistenter till Sven Nelanders forskargrupp för arbete i ett projekt som rör cancer i hjärnan. I projektet ingår arbete med patient-specifika cancerstamcellskulturer, avancerade CRISPR-tillämpningar (inducerbar knockout, perturb-Seq), single cellprofilering, avancerad histologi (Vectra Polaris), DNA- och RNA-sekvensering, bioinformatiska moment, och arbete med djurmodeller (patient-specifika ortotopa PDX-modeller i mus). Sammanställning av resultat och framställning av figurer/diagram ingår som arbetsuppgift, samt gemensamma rutinuppgifter i laboratoriet. Det dagliga arbetet leds av doktorand Irem Yildirim respektive forskare Dr Soumi Kundu. 

Kvalifikationskrav

  • Examen på BSc-nivå eller motsvarande inom molekylär medicin, bioteknik eller liknande område krävs för tjänsten.
  • Djupgående kunskaper i molekylärbiologi krävs för tjänsten, inklusive kunskap om CRISPR och perturbSeq, sekvensering, histologiskt arbete.
  • Dokumenterade kunskaper i cellkultur, inklusive primära kulturer.
  • FELASA C-certifikat krävs för tjänsten.
  • Goda kunskaper i engelska och dokumenterad förmåga att samarbeta i tvärvetenskapliga team.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av patient-deriverade glioblastomcellkulturer är starkt meriterande. Erfarenhet av PDX-modeller av glioblastom är starkt meriterande. Erfarenhet av CRISPR-tekniker i patient-deriverade celler är starkt meriterande. Erfarenhet av immunohistokemi, FACS, IVIS-imaging. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 10 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sven Nelander, sven.nelander@igp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 22 juni 2023, UFV-PA 2023/2164.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2164
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-06-08
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb