Uppsala universitet, Kansliet för medicin och farmaci

Områdeskansliet för medicin och farmaci med ca 70 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till områdesnämnden för medicin och farmaci samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. Områdeskansliet är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden och dess vicerektor. Områdeskansliet arbetar med forsknings- och utbildningsstöd, ekonomisk planering, uppföljning av verksamheten, stöd till studenter samt stöd till lärare som vill utveckla sin undervisning. Vidare medverkar områdeskansliet i rekrytering av lärare till institutionerna inom vetenskapsområdet. Områdeskansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar också i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning.

Vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci ges sammanlagt nio program på grundnivå. Vi söker nu en pedagogisk utvecklare till läkarprogrammet, som är det största programmet. Som pedagogisk utvecklare arbetar du inom läkarprogrammets pedagogiska enhet, på uppdrag av läkarprogrammets programkommitté. Anställningen är placerad vid kansliet för medicin och farmaci, MedfarmDoIT. Där arbetar pedagogiska utvecklare varav några enbart ger stöd åt läkarprogrammet, medieproducenter, systemutvecklare samt en systemadministratör.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som pedagogisk utvecklare arbetar du med att stödja lärare som vill utveckla sin undervisning. Ditt uppdrag innebär ett nära samarbete med läkarprogrammets ledning och programstudierektor. Du kommer att ha en övergripande roll i flera av det nya sexåriga läkarprogrammets pedagogiska utvecklingsprojekt, där din roll kommer vara att säkerställa att projekten drivs framåt genom att identifiera vad som behöver göras och genom att stämma av och följa upp att arbetet genomförs. Du kommer samarbeta tätt med lärare och kursansvariga bl.a. i deras arbete att konkretisera det nya programmets kursplaner och med kvalitetssäkring av mål, undervisnings- och examinationsformer. Du kommer tillsammans med dina kollegor på pedagogiska enheten även arbeta med att ta fram lärarhandledningar, och genomföra kurser för programmets lärare. Du kommer även att arbeta med curriculum mapping. Du kan också komma att fungera som ett pedagogiskt stöd inför kommande utbildningsutvärderingar. Du kommer även att samarbeta med den universitetsgemensamma enheten för universitetspedagogik. Även andra arbetsuppgifter vid områdeskansliet för medicin och farmaci kan komma i fråga.

Kvalifikationskrav
Du har en akademisk examen som av arbetsgivaren bedöms som relevant. Du har erfarenhet av högskolepedagogisk verksamhet och har utbildning i högskolepedagogik eller motsvarande erfarenhet som av arbetsgivarens bedöms som likvärdig. Du har även erfarenhet av projektledning. Du har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt driva större pedagogiska utvecklingsprojekt, inom ramen för den högre utbildningen, genom att samverka med lärare. Du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska. Du har kunskap om forskning på det högskolepedagogiska området, är väl förtrogen med pedagogisk teori och samt har god kunskap om hur undervisningsformer med stöd i forskningen kan inverka positivt på studenters lärande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som att du har god samarbetsförmåga och att du har lätt för att skapa kontakter och underhålla yrkesmässiga relationer. Du är självgående, och tar själv ansvar för, och driver dina processer vidare. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och visar omdöme vid uttalanden, agerande och vid beslut. När du kommunicerar har du lätt att anpassa dig till situationen och är mottaglig för motparten.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande att ha kännedom om det nya legitimationsgrundande 6-åriga läkarprogrammet, gärna vid Uppsala universitet.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är 100 %. Tillträde gärna så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Anna-Carin Lundqvist tel. 018-471 50 25, epost anna.carin.lundqvist@medfarm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 9 juni 2023, UFV-PA 2023/2148.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2148
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb