Uppsala universitet, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap (IFV) tillhör den medicinska fakulteten och har en omfattande forskning som bedrivs av våra 11 forskargrupper bland annat inom ämnesområdena folkhälsovetenskap, vårdvetenskap, logopedi och bioetik. Vidare bedriver institutionen utbildning på läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammen, logopedprogrammet, mastersprogrammet i folkhälsa samt genom ett flertal fristående kurser. Vi är sammanlagt ca 370 medarbetare inklusive våra associerade forskare och doktorander. Läs mer på http://www.pubcare.uu.se

Ämnesbeskrivning
Vårdvetenskap är huvudområdet i sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen vid Uppsala universitet och har inriktning mot omvårdnad. Där ingår omvårdnadens metaparadigm människa, hälsa, miljö och omvårdnad/omvårdnadshandlingar som centrala begrepp. Kunskap i omvårdnad skall vara evidensbaserad och tillämpas med ett professionellt etiskt och vetenskapligt reflekterande förhållningssätt.

Anställningen avser en anställning som universitetsadjunkt i vårdvetenskap inom området för grundutbildning på institutionen. Gruppen för grundutbildning arbetar bland annat med teoretisk och klinisk undervisning, pedagogik, utveckling av utbildningar, samverkan och kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter
Undervisning och administration i sjuksköterskeprogrammet. Till undervisning räknas kursansvar, kursadministration samt examination av studenter. Den undervisning som ingår innefattar VFU relaterade uppdrag förlagd ute i olika vårdverksamheter och på Biomedicinskt centrum (BMC) samt på Kliniskt träningscentrum (KTC). Distansundervisning kan förekomma. Inriktning på de teoretiska och praktiska momenten bestäms tillsammans med studierektor utifrån omfattning av anställning, den anställdes specialkompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Sjuksköterskeexamen och magisterexamen inom vårdvetenskap/omvårdnad eller motsvarande. Behörig att anställas är den som genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper och visat pedagogisk skicklighet samt har den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra anställningen väl.

Erfarenhet av arbete som sjuksköterska är ett krav.

Bedömningsgrunder
Vid urval bland behöriga sökande kommer vikt att fästas vid pedagogisk skicklighet. Meriterande är forskarutbildning, aktuell undervisning inom sjuksköterskeprogrammet samt aktuellt kliniskt arbete. Vid bedömning av pedagogisk skicklighet ska i första hand pedagogisk kvalitet beaktas. Även omfattning, såväl bredd som djup, ska tillmätas betydelse. Vidare ska förmåga att kunna planera, initiera, leda och utveckla utbildning och undervisning, liksom förmåga att knyta forskningen till aktuella undervisningsuppdrag tillmätas betydelse.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i 6 månader. Omfattning 60 %. Tillträde 2023-07-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Studierektor Berit Thoudal, berit.thoudal@pubcare.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 mars 2023, UFV-PA 2023/1049.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1049
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb