Uppsala universitet, Planeringsavdelningen

Planeringsavdelningen utgör ett kvalificerat stöd till universitetsledningen i strategiska frågor och i frågor rörande verksamhetsstyrning och utveckling. Avdelningen är en utrednings- och handläggningsresurs och samordnar universitetsövergripande frågor rörande utbildning och forskning.

Planeringsavdelningen är organiserad i tre enheter och består av drygt 30 medarbetare. Anställningen är placerad på enheten för planering och uppföljning.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att utveckla och bistå med bibliometriska analyser och underlag. Du kommer att ha utrymme att utforma nya arbetssätt varför du måste trivas med att arbeta utvecklingsorienterat. I din roll som bibliometriker kommer du att delta i kvalitetsutvärderingar av forskning, ansvara för universitetets bibliometriska rapport som tas fram årligen och utarbeta underlag till den årliga resursfördelningen. Du kommer att medverka i uppföljningar och utredningar av olika slag. Du bistår även i arbetet med universitetets årsredovisning. I arbetet ingår att tillsammans med andra experter stödja akademiska ledningar i att utveckla sina publiceringsstrategier. Andra arbetsuppgifter som ligger inom ramen för planeringsavdelningens uppdrag kan förekomma.

Du ingår i en grupp som arbetar med verksamhetsplanering och uppföljning av utbildning och forskning och är ett stöd till universitetsledningen. Gruppen ansvarar också för universitetets ledningsinformationssystem.

Arbetet förutsätter ett nära samarbete med universitetsbiblioteket som ansvarar för utveckling och kvalitetssäkring av publikationssystemet DiVA (digitalt vetenskapligt arkiv), samt kanslierna för vetenskapsområdena och avdelningar inom universitetsförvaltningen.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har en för arbetsuppgifterna relevant högskoleutbildning eller kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Ett krav är att du har minst tre års erfarenhet av att arbeta med bibliometriska analyser och att du är van att hantera stora datamängder. Goda kunskaper om vetenskaplig publicering och forskningens villkor är ett krav. Du är också väl förtrogen med IT-baserade verktyg för vetenskaplig publicering. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Du är analytisk, strukturerad, nyfiken och har integritet. Vissa av arbetsuppgifterna är utåtriktade och ställer stora krav på god samarbetsförmåga. Arbetet kräver också att du tar egna initiativ, agerar självständigt, är drivande och kontinuerligt utvecklar ditt arbete.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap i programmering är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Katarina Vrede, Katarina.Vrede@uu.se; 070 167 92 81.

Välkommen med din ansökan senast den 29 mars 2023, UFV-PA 2023/906.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/906
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb