Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Institutionen har i dag ca 300 anställda varav 120 lärare och 110 doktorander. Drygt 4000 studenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år och ett 30-tal forskargrupper är kopplade hit. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Som ekonomisamordnare ingår du i den administrativa gruppen vid institutionen som leds av en administrativ chef med övergripande personal- och verksamhetsansvar. Den administrativa gruppen ger service och administrativt stöd till kärnverksamheten inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, forskarutbildningsadministration, kursadministration och studievägledning. Som en del av den administrativa gruppen arbetar du funktionsöverskridande när så är påkallat så att vi gemensamt skapar de bästa förutsättningarna för att tillhandahålla stöd och service gentemot våra forskare, lärare och studenter.

Arbetsuppgifter
Som ekonomisamordnare har du en central roll och du arbetar självständigt med kvalificerat ekonomiarbete i olika typer av frågor gentemot prefekt, avdelningsföreståndare och forskargrupper. Du ansvarar för tertial- och helårsbokslut samt för den löpande ekonomiska uppföljningen och analyser av verksamhetsutfallet inom institutionen. Som ekonomisamordnare leder och samordnar du budgetarbetet inom institutionen och säkerställer att anvisningar och tidsplaner följs. Du arbetar även med verksamhetsnära uppgifter som till exempel bokföring och kontraktshantering. Du ger stöd kring forskningsprojekt vid ansökningar, uppföljningar och säkerställer att korrekt redovisning sker av externa forskningsbidrag. I arbetet ingår att se till att mallar finns för att kunna framställa kostnadskalkyler för de olika forskargrupperna samt bistår dem i ekonomi- och planeringsfrågor.

En viktig del är att presentera beslutsunderlag och annan ekonomisk redovisning som behövs för att ta viktiga och strategiska beslut vid institutionen. Du medverkar i beredningen av olika ärenden genom att prognosticera och redovisa ekonomiska konsekvenser. Utifrån dessa arbetsuppgifter är det vanligt förekommande att du i rollen som ekonomisamordnare är föredragande för prefekt, institutionens ledningsgrupp och institutionsstyrelsen. Du är en naturlig del av och är drivande i institutionens utvecklings- och förändringsarbete genom att initiera och utarbeta planerings- och uppföljningsrutiner som stödjer institutionens verksamhetsplanering och styrning.

Rollen innebär även att samordna ekonomigruppen och dess arbete samt att du är kontaktperson i ekonomiska frågor gentemot universitetets centrala ekonomiavdelning och kansliet för teknik och naturvetenskap. Ekonomigruppen består i dagsläget av fyra ekonomer och en administratör. I samråd med administrativ chef fördelar du arbetsuppgifter utefter behov och förutsättningar inom ekonomigruppen.

Vid behov kan även andra administrativa arbetsuppgifter ingå.

Kvalifikationskrav
Formella krav: Högskoleexamen med inriktning mot ekonomi eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Minst tre års erfarenhet erhållen i närtid av kvalificerat ekonomiarbete inklusive upprättande av budget, bokslut, redovisning, uppföljning, analys och prognostisering. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. Arbetar obehindrat med större ekonomisystem, såsom Raindance eller annat likvärdigt system. Goda kunskaper i Microsoft Office, främst Excel.

Personliga egenskaper: Förmåga att på kort tid sätta sig in i formella kriterier, ekonomiska och andra frågeställningar som särskilt utmärker projekt med olika typer av finansiering. God förmåga till självständigt och strukturerat arbete. God initiativförmåga och drivkraft samt förmåga att göra prioriteringar. Noggrannhet och stor ansvars- och servicekänsla. Flexibilitet och god samarbetsförmåga. God förmåga att kunna kommunicera ekonomisk information till personer med annan yrkesbakgrund.

Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper samt hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete som ekonom eller ekonomisamordnare i högskolesektorn eller annan statlig myndighet. Erfarenhet av samordnande arbetsuppgifter och ledarskap. Erfarenhet av att administrera och rapportera EU-projekt. Kunskap om olika källor till forskningsfinansiering. Erfarenhet av att arbeta i för arbetsuppgifterna relevanta system som används vid Uppsala universitet såsom Raindance, Primula och W3D3. Erfarenhet av och fallenhet för att visualisera ekonomisk information.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare (provanställning 6 månader kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: administrativ chef Jakob Piehl, tfn 018-471 6861, jakob.piehl@it.uu.se eller prefekt Lina von Sydow, tfn 018-4712785, lina.von.sydow@it.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2023, UFV-PA 2023/690.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/690
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-23
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb