Uppsala universitet, Byggnadsavdelningen

Byggnadsavdelningen tillhör universitetsförvaltningen som är en stöd- och servicefunktion till universitetsledningen och kärnverksamheten, forskning och utbildning. Avdelningen ansvarar för allt från strategisk lokalplanering, om- och nybyggnadsprojekt, löpande lokaladministration, lokal- och tentamensbokning till arbete med miljöfrågor, fysisk arbetsmiljö och lokalvård.

Vi sätter stort värde på ett gott samarbete mellan avdelningens olika enheter, funktioner och universitetsförvaltningen som helhet. Lokalvårdsenheten ansvarar för lokalvårdsdriften vid universitetet och tillser att lokalerna håller högsta möjliga kvalitet. På enheten arbetar totalt ca 100 serviceassistenter samt 6 stycken serviceledare. Serviceledare och assistenter är placerade på åtta campusområden och utför sina arbetsuppgifter där. Som serviceledare är du är placerad vid lokalvårdsenheten och rapporterar till enhetschefen.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Du har ansvaret för att leda, styra, planera, samt följa upp städområdets verksamhet. Du har personalansvar och ansvarar för arbetsmiljön på enheten samt för medarbetar- och lönesamtal. Utöver detta har du ansvar för att arbeta med städområdets budget för personalkostnader, drift- och inventariekostnader. Tillsammans med städområdets medarbetare och lokalvårdsledningen kommer du att arbeta med att utveckla universitetets lokalvårdsverksamhet och dess tjänster. En viktig del av arbetet är att samarbeta med lokalbrukarna samt rapportera fel och brister i lokalerna. Viss administration så som rapportering i universitetets personalsystem samt beställning av material och utrustning förekommer. Du kan också komma att delta i det dagliga löpande lokalvårdsarbetet.

Kvalifikationskrav
Gymnasial utbildning eller erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt samt dokumenterad flerårig tidigare erfarenhet från liknande arbete. Du har flerårig erfarenhet av arbetsledning i större grupper inom servicesektorn och din förmåga att leda och föra en arbetsgrupp framåt är viktig för oss då universitetets verksamhet är föränderlig. Du har dokumenterad genomförd ledarskapsutbildning eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du har datorvana och erfarenhet av att arbeta i administrativa system. Du är en god kommunikatör och behärskar ett korrekt och tydligt språk i svenska, både i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi förväntar oss att du kan entusiasmera dina medarbetare och skapa goda förutsättningar för samarbete och utveckling bland annat genom att du lyssnar in verksamhetens behov och har förmåga att se möjligheter till förändring. Du är självgående, noggrann och engagerad och har förmågan att arbeta i team i ett periodvis högt tempo. Som person är du van att arbeta på ett strukturerat sätt. Du är lyhörd, serviceorienterad och trivs med att möta människor.  

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef för lokalvården Gun Ekman, 070-425 07 27.

Välkommen med din ansökan senast den 19 december 2022, UFV-PA 2022/4473.


I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4473
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-28
Sista ansökningsdag 2022-12-19

Tillbaka till lediga jobb