Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Institutionen för läkemedelskemi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har cirka 85 anställda och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära tillsammans i en kreativ och öppen miljö. Mer information om avdelningen finns på www.ilk.uu.se.

Vi söker en postdoktor inom utveckling av radiomärkta teranostiska medel för diagnostik och behandling av prostatacancer.

Theranostic-gruppen söker en enastående postdoktor inom utveckling av radiofarmaka, med utmärkta vetenskapliga meriter och organisatoriska färdigheter, för att arbeta i en ledande forskningsmiljö med forskare med olika och internationell bakgrund.

Tjänsten kommer att vara baserad i Theranostic forskargrupp (Prof. A.Orlova) vid institutionen för läkemedelskemi vid Uppsala universitet. Forskargruppen fokuserar på utveckling av molekylärt målsökande radiofarmaka för diagnostisk avbildning och behandling av cancer. Forskargruppen består av en senior och två yngre forskare, med olika internationell bakgrund.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Projektbeskrivning
Vi söker en postdoc inom utveckling av radiomärkta teranostiska medel för diagnostik och behandling av prostatacancer. Projektet är en del av ett större program som fokuserar på avbildning och behandling av prostatacancer med antagonist till gastrinfrisättande peptidreceptor (GRPR), PSMA-hämmare och målinriktade ställningsproteiner. Det övergripande målet är att undersöka faktorer som påverkar målsökningsegenskaper hos det proteinbaserade målsökande medlet och deras utsöndringsvägar. Projektet omfattar utveckling och optimering av märkningsmetoder för gallium-68, indium-111, teknetium-99m, luthetium-177 och andra radionuklider, karakterisering av märkta proteiner och deras in vitro och in vivo undersökning. Den exakta beskrivningen av uppgifterna beror på den sökandes individuella kompetens och forskningsintressen.

Arbetsuppgifter
Den sökandes huvudsakliga uppgifter kommer att vara att delta i och leda forskningsprojekt. Ditt arbete kommer att innefatta radiomärkning, identitets- och stabilitetsbestämning med HPLC, ITLC, SDS och radioautogarafi, arbete med levande cellkulturer och frysta/fixerade vävnadsprover, deltagande i in vivo och avbildningsexperiment. Utvärdering, analyser och presentation av inhämtade data ingår också. Arbetsuppgifterna kan även omfatta handledning av studenter, undervisning och andra institutionsuppgifter (högst 20 %).

Kvalifikationskrav
Vi välkomnar ansökningar från kandidater som har (eller snart kommer att ha) en doktorsexamen i medicinsk, farmaceutisk eller biologisk vetenskap eller relaterat ämne, inom högst tre (3) år före sista ansökningsdatum. Under vissa omständigheter kan en tidigare doktorsexamen accepteras. Till vissa omständigheter hör ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, arbete inom fackföreningar m.m.

Den sökande ska ha goda kunskaper i kommunikation och lagarbete samt ha en stark dokumenterad bakgrund inom både radiomärkning och preklinisk utvärdering av radiomärkta peptider/proteiner. Flytande engelska i både skrift och tal är en absolut förutsättning.

Den sökande förväntas arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ. Bedömningen av ansökningar baseras i första hand på den sökandes förmåga att bedriva självständig forskning utifrån vetenskaplig skicklighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
FELACA C-certifikat (eller likvärdig utbildning), publikationer inom området preklinisk utveckling av (proteinbaserade) radiofarmaka samt erfarenhet av microPET/SPECT/CT/MRI är meriterande.

Ansökan
Ansökan bör skrivas på engelska eller svenska och innehålla ett personligt brev (max 1 A4), CV med publikationslista samt kopior av intyg om högre akademisk examen. Ange även kontaktuppgifter (namn, e-post, telefonnummer) för minst två referenter.

Urvalsprocess
Urval av kandidater baseras på kvalifikationer, tidigare erfarenhet och personlig lämplighet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i två år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 2023-02-01. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Anna Orlova, anna.orlova@ilk.uu.se och prefekt Anders Karlén, anders.karlen@ilk.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 juli 2022, UFV-PA 2022/2402.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Senast 2022-07-01
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/2402
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-06-17
Sista ansökningsdag 2022-07-15

Tillbaka till lediga jobb