Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. För mer information se www.iob.uu.se.

Projektbeskrivning: En forskare kommer att studera ett stort material av fossila ben från devontida (385 miljoner år gamla) avlagringar på Valentia Island i sydvästra Irland. Forskaren kommer att studera benen bl.a. genom mekanisk preparation och med skiktröntgen. Hen kommer att identifiera dem anatomiskt och taxonomiskt, beskriva deras morfologi, avbilda dem och rekonstruera faunans sammansättning på basis av dessa data. Hen kommer även, i samarbete med medarbetare inom Valentia Island-projektet, att presentera resultaten i vetenskapliga artiklar. Benen förefaller huvudsakligen att representera s.k. pansarhajar eller placodermer. Forskningsexpertis inom denna djurgrupp är alltså av största vikt för att forskaren skall kunna genomföra projektet.

Arbetsuppgifter: Utföra paleontologiska undersökningar med standardteknik som t.ex. mekanisk prepartion, samt datortomografisk scanning och modellering. Skriva manuskript och publicera i referentgranskade tidskrifter.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen inom paleontologi och evolution eller motsvarande. Bred och djupgående forskningserfarenhet på pansarhajar. Sökande måste tala flytande engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av tomografisk modellering är en stark merit.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-05-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-12-31. 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Per Ahlberg, e-post per.ahlberg@ebc.uu.se och telefonnummer +46 (0)18 471 2641. 

Välkommen med din ansökan senast den 2 april 2020, UFV-PA 2020/1017.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1017
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-19
Sista ansökningsdag 2020-04-02

Wróć do ofert pracy