Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har 150 anställda samt ett flertal gästforskare och stipendiater. Institutionen har tolv forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi/biokemi/immunonkologi/proteinläkemedelsdesign, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakoterapi, farmakokinetik, farmakometri, klinisk farmaci, bioinformatik, avbildande masspektrometri, molekylär neurofarmakologi, immunologi, biologiska läkemedel/bioteknologi samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se.

Arbetsuppgifter: Forskningsfokuserade uppgifter med fokus på analyser i R av data från multiproteomikstudier i mus och människa samt analyser av singelcelldata. Projektledning av läkemedelsutvecklingsprojekt i samarbete med industri. Laborativt arbete med in vitro och in vivo studier där fokus är på immunologiskt baserade teknologier så som ELISA, flödescytometri och cellodling med primära immunceller, tumörceller och hybridom. I arbetsuppgifter ingår också att handleda studenter, forskarstudenter, och övriga, max 20% av arbetstiden

Kvalifikationer: Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom medicin eller farmaci, eller angränsande område. Erfarenhet av läkemedelsutveckling, komplexa statistiska analyser samt dokumenterad erfarenhet av forskning inom immunonkologifältet. Minst 2 års arbetslivserfarenhet efter disputation.

Meriterande: Dokumenterade projektledningsmeriter samt erfarenhet av uppskalning av proteinproduktion och rening samt dokumenterad skicklighet av att jobba i R. Grundexamen som ingenjör.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-05-30.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande universitetslektor Sara Mangsbo telefonnr 018-471 4279, e-post sara.mangsbo@farmbio.uu.se.

För frågor runt anställningen administrativsamordnare Marina Rönngren tel 018-4714301 e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 8 april 2020, UFV-PA 2020/993.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-05-30
Löneform fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/993
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-19
Sista ansökningsdag 2020-04-08

Wróć do ofert pracy