Uppsala universitet, Avdelningen för informationstjänst

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Universitetsbiblioteket är en integrerad del av Uppsala universitet. Vår uppgift är att ansvara för den vetenskapliga informationsförsörjningen inom universitetet samt stödja forskning och utbildning. Avdelningen för informationstjänst är en av sju avdelningar. Vi ansvarar för att utforma attraktiva biblioteksmiljöer och för lånehantering, fjärrlån, bokframtagning och bokuppsättning. Vi ansvarar även för bemanningen av våra fysiska bibliotek samt den digitala tjänsten Fråga biblioteket. God service och bemötande är en viktig del av vårt arbete. Läs mer om oss på www.ub.uu.se.

Arbetsuppgifter: Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är tjänstgöring i informationsdisk på Carolina- och Karin Boye-biblioteken samt bemanning av butiken på Carolina Rediviva. Du är bibliotekets och universitets ansikte utåt och vi förutsätter att du gillar att möta människor och sätta användarna i fokus.

Det ingår även administrativt arbete så som exempelvis bokuppsättning, märkning av böcker, fjärrlån, tidskriftshantering, viss kursboksadministration och andra biblioteksrelaterade uppgifter.

Du arbetar enligt schemalagda tider och arbete på kvällar och helger förekommer.

Kvalifikationskrav: För att bli aktuell för anställningen ska du kunna arbeta hela perioden i sommar. Du ska vara aktiv student på Masterprogrammet i Biblioteks- och informationsvetenskap vid Uppsala universitet och ha läst första året. Du ska ha tidigare erfarenhet av biblioteksarbete. Erfarenhet av arbete i butik och på Carolina- och Karin Boye-biblioteken är meriterande.

Ansökningsförfarande: Ansökan ska innehålla personligt brev och CV samt intyg på aktiva studier inom ABM.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-06-27.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-08-16.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Avdelningschef Cecilia Bäckstrand, cecilia.backstrand@ub.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2020, UFV-PA 2020/755.

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas 2020-08-16
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-06-27
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/755
Facklig företrädare
  • Fia Wolters, ST, 018-471 4088
  • Nicklas Högås, Saco, 018-471 3963
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-13
Sista ansökningsdag 2020-03-27

Wróć do ofert pracy