Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för ekologi och genetik utlyser en forskartjänst i populationsgenomik till programmet för evolutionsbiologi.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med drygt 200 medarbetare. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare www.ieg.uu.se.

Evolutionsbiologiskt Centrum är en av världens främsta miljöer för forskning och undervisning inom evolutionsbiologi. Miljön är mycket inspirerande med en stor andel internationella doktorander, postdocs och seniora forskare, och med mycket goda möjligheter för interaktion med kollegor som studerar liknande frågor. Tillgången till Science for Life Laboratory (https://www.scilifelab.se/) ger avancerad teknik för DNA och RNA sekvensering, storskalig dataanalys och bioinformatisk support. 

Projektbeskrivning: Projektet gäller genomiska studier av den skandinaviska vargpopulationen. Det handlar framför allt om studier av hur den genetiska variationen har varierat över tid och analyser av kritiska gener. Projektet kommer att utföras i Hans Ellegrens forskargrupp (http://www.ieg.uu.se/evolutionary-biology/ellegren/).

Arbetsuppgifter: Härledning av haplotypdata från genomsekvenser, pedigreeanalyser, analyser av Mhc-komplexets sammansättning och genetiska variation. 

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom evolutionsbiologi, genetik, genomik, bioinformatik, eller annat relevant område. Vi söker en motiverad och konkurrenskraftig forskare med starka vetenskapliga meriter inom det aktuella ämnesområdet. Erfarenhet av analys av next-generation sequencing data är nödvändigt, liksom mycket goda kunskaper i populationsgenetisk analys och/eller evolutionära analyser av sekvensdata. Vid urval bland behöriga sökande kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet. Vid bedömning av vetenskapliga meriter kommer speciellt erfarenhet av haplotypanalyser att vägas högt. Kandidaten ska ha förmåga att uttrycka sig väl på engelska, i såväl tal som skrift.

Meriterande: Vi värdesätter personliga egenskaper som kommunikations- och samarbetsförmåga, förmåga att arbeta självständigt, vetenskaplig mognad och kreativitet. Post-doktorial erfarenhet är meriterande.

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska innehålla (1) ett ansökningsbrev med en beskrivning av dina forskningsintressen, relevanta erfarenheter samt motivering till varför du är lämplig för tjänsten (2) CV och publikationslista, 3) kontaktuppgifter till två referenspersoner (e-post och telefon), (4) kopia på examensbevis, (5) opublicerat arbete som du vill åberopa. Ansökan bör skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-03-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 12 månader.

Anställningens omfattning: 100 %. 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Hans Ellegren, hans.ellegren@ebc.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast 17 januari 2020, UFV-PA 2019/4585.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4585
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-12-19
Sista ansökningsdag 2020-01-17

Wróć do ofert pracy