Uppsala universitet, Sociologiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Uppsala universitet, Sociologiska institutionen Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

CESAR (Centrum för socialt arbete) är en nyinrättad miljö vid Sociologiska institutionen, med ansvar för socionomprogrammet, forskarutbildning och forskning i socialt arbete.

Denna utlysning gäller ett vikariat med omfattning om minst 50% eller enligt överenskommelse. Tillträde 2020-02-01 och längst till och med 2021-01-31.

Arbetsuppgifter:

I anställningen ingår undervisning, examination, forskning och administration främst inom grundnivå på Socionomprogrammet därtill knutna uppgifter. Viss undervisning inom övriga utbildningar inom Sociologiska institutionen kan förekomma. Till undervisning räknas kursansvar, kursadministration och handledning. Till arbetsuppgifterna hör också att aktivt ansöka om externa forskningsmedel och att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för lärarens arbete vid universitetet.

Kvalifikationskrav:

Behörig att anställas som vikarierande universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen i socialt arbete eller har motsvarande vetenskapliga kompetens, visat pedagogisk skicklighet och har de personligaegenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Undervisningen kräver mycket goda kunskaper i svenska, viss undervisning på engelska kan förekomma.

Meriterande:

Arbete och erfarenhet av undervisning inom Socionomprogrammets olika delar, samt även annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde: 1 februari 2020 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-01-31.

Anställningens omfattning: Minst 50% eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av Siv-Britt Björktomta, föreståndare för CESAR, telefon: 070-425 08 61, e-post: siv-britt.bjorktomta@soc.uu.se.

 

Välkommen med din ansökan senast den 19 december 2019, UFV-PA 2019/4190.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning tillämpas.
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Minst 50% eller enligt överenskommelse.
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4190
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-12-04
Sista ansökningsdag 2019-12-18

Wróć do ofert pracy