Uppsala universitet, Kansliet för teknik och naturvetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Enheten för forskningsstöd vid kansliet för teknik och naturvetenskap är en del av universitetsförvaltningen. Enheten arbetar brett med forskningsfinansieringsfrågor och administrativt stöd till verksamheten samt till fakultets- och universitetsledningen i form av stöd vid större forskningsansökningar, stöd till forskningsinfrastrukturer, underlag, och uppföljningar. Forskningsenheten har åtta medarbetare bestående av forskningssekreterare och projektkoordinatorer som jobbar med fokus på de nationella finansiärerna, forskningsinfrastrukturer och EU-programmen. Enheten samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar också i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning.

Arbetsuppgifter: Bistå forskare/lärare i planeringen av och genomförandet av forskningsansökningar till nationella och internationella forskningsfinansiärer. Bistå forskare/lärare och universitets- och fakultets-ledningen med administrativt stöd samt beredning och handläggning av forskningsärenden. Administrativt stöd till större forsknings-ansökningar och satsningar på miljöer samt administrativt stöd till beviljade projekt. Bevaka utvecklingen inom nationella och internationella forskningsfinansieringsområdet. Som forskningssekreterare bidrar du även till intern informationsspridning, såsom att distribuera information om utlysningar och att arrangera möten och seminarier rörande forskningsfinansiering. Handläggning av ärenden som rör forskningsfinansiering vid kansliet för teknik och naturvetenskap, men även andra uppgifter vid kansliet kan förekomma.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som stimuleras av att skapa resultat i kunskapsintensiva miljöer. Du har doktorsexamen och erfarenhet från kvalificerat administrativt arbete, såsom planering, uppföljning och handläggning av forskningsfrågor inom högskolesektorn. Din egen erfarenhet i universitetsmiljö efter doktorsexamen har gett dig god kännedom om förutsättningarna för forsknings- och utbildningsverksamhet vid universitet och högskolor. Du har egen erfarenhet från att ansöka, planera, administrera, koordinera, projektleda och rapportera forskningsprojekt, inklusive budgetfrågor. Du har även erfarenhet från att granska och utvärdera forskningsansökningar. Som komplement till egen forskningserfarenhet har du även skaffat dig kunskaper om forskningspolitik. Du har god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper så som att du är självgående, lyhörd, har hög servicekänsla, samt god förmåga att samarbeta och skapa och underhålla relationer. Du är flexibel, lösningsfokuserad och engagerad.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Annan likvärdig arbetslivserfarenhet är meriterande, exempelvis från annan myndighet eller uppdrag av forskningspolitisk karaktär. Att organisera större internationella möten/seminarier är meriterande. Doktorsexamen inom teknik, naturvetenskap eller medicinska vetenskaper är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-12-31

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Ylva Bäcklund, ylva.backlund@uadm.uu.se, tel 018-4712595.

Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2019, UFV-PA 2019/4180.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4180
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-28
Sista ansökningsdag 2019-12-12

Wróć do ofert pracy