Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för Läkemedelskemi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har ca 85 medarbetare och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära varandra i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen finns på www.ilk.uu.se.

Vi söker två forskare med inriktning mot design och syntes av antibakteriella substanser samt metodutveckling inom samma fält.

Arbetsuppgifter: I arbetet ingår läkemedelskemisk forskning med tillämpning mot infektionssjukdomar, orsakade av gramnegativa bakterier. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att utföra egna experiment innefattande design, planering, organisk syntes och eventuellt peptidsyntes av nya antibakteriella föreningar, inklusive rening, isolering och karaktärisering med hjälp av kromatografi och spektroskopiska tekniker.

Tjänsten innefattar dokumentation av det laborativa arbetet samt planering och utvärdering av data och vara delansvarig för sammanställning av manuskript. Du förväntas också sammanställa och presentera på gruppmöten och seminarier.

I dina arbetsuppgifter kan ingå handledning av examensarbetare eller motsvarande (max 20%). Du kommer dessutom i viss omfattning delta i gemensamma sysslor inom verksamheten på institutionen för läkemedelskemi t.ex. service och underhåll av utrustning och instrument.

Kvalifikationer: Du ska ha doktorsexamen inom områdena organisk kemi eller preparativ läkemedelskemi samt flerårig erfarenhet av praktiskt arbete och metodutveckling inom organisk syntes. Du ska ha erfarenhet av design och utveckling av bioaktiva molekyler.

Du ska kunna uttrycka dig väl på engelska, i både tal och skrift. Du ska ha erfarenhet av sammanställning av forskningsdata i manuskriptform och av handledning. Du ska kunna jobba självständigt såväl som i team.

Meriterande: Erfarenhet av läkemedelsforskning inom infektionsområdet samt erfarenhet av molekylmodellering.

Dokumenterad erfarenhet av handledning och undervisning är meriterande. Det är önskvärt med erfarenheter från olika internationella forskningsmiljöer.

Ansökan: Ansökan skall innehålla ett kort brev som sammanfattar forskningsintressen/expertis, CV, doktorsexamen samt kontaktinformation till minst två referenser.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 12 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: prefekt Anders Karlén, anders.karlen@ilk.uu.se, 018-471 4293

Välkommen med din ansökan senast den 5 december 2019, UFV-PA 2019/3933.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3933
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-21
Sista ansökningsdag 2019-12-05

Wróć do ofert pracy