Uppsala universitet, Institutionen för neurovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Vid Institutionen för neurovetenskap bedrivs forskning om nervsystemets normala funktion och utveckling, om de förändringar som uppstår vid sjukdomar och skador i nervsystemet, samt om nya behandlingsmöjligheter för patienter med dessa tillstånd. Även ärftliga faktorer och förvärvade tillstånd studeras som kan bidra till uppkomst av sjukdomar i nervsystemet, störningar i personlighet och beteende (t ex missbruk, kriminalitet).

Anställningen är knuten till det multidisciplinära forskningsprogrammet U-PAIN, vilket leds av professor Pernilla Åsenlöf. Aktuella studier inom U-PAIN syftar till att förstå vilken eventuell nytta och vilka risker det finns med farmakologisk behandling med opioidläkemedel vid långvarig smärta samt att utveckla och utvärdera en arbetslivsinriktad rehabiliteringsmodell för personer med långvarig smärta. Forskningen bedrivs vid Smärtcentrum, Akademiska sjukhuset, som därmed utgör den huvudsakliga fysiska arbetsplatsen för anställningen.

Som anställd vid Uppsala universitet får du del av ett antal förmåner, se mer här.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifter relaterade till patientrekrytering, datainsamling, datahantering och intervention i aktuella projekt inom U-PAIN.

Kvalifikationskrav: Behörig att anställas som forskningsassistent är den som högskoleexamen inom någon, för området smärta, relevant vårdutbildning. Exempelvis omvårdnad, biomedicin, fysioterapi, psykologi, arbetsterapi, psykosocialt behandlingsarbete, medicin. Sökande med pågående studier inom avancerad nivå i några av dessa inriktningar kan också komma i fråga. Arbetet kräver goda kunskaper i engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Dokumenterad erfarenhet av arbete i forsknings- och utvecklings- projekt. Personlig lämplighet med förmåga till självständigt arbete och initiativtagande, samt förmåga att arbeta i grupp med kollegor med olika vetenskapliga bakgrunder.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-12-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Pernilla Åsenlöf, pernilla.asenlof@neuro.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 15 november 2019, UFV-PA 2019/3716.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3716
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-10-31
Sista ansökningsdag 2019-11-15

Wróć do ofert pracy