Uppsala universitet, IT-avdelningen, Enheten för drift

Har du goda SharePoint-kunskaper? Då behöver du inte leta längre, detta är jobbet för dig!

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Vid Uppsala universitets IT-avdelning möter teknik gamla traditioner och vår uppgift är att bidra till att skapa fungerande samspel mellan it och verksamhet samt erbjuda ett gott it-stöd till alla studenter och anställda vid universitetet.       

IT-avdelningen arbetar med strategiska IT-frågor och är en serviceorganisation för de centrala tjänsterna där uppdraget innefattar systemutveckling, systemförvaltning, drift, telefoni, användarstöd och e-lärande. Avdelningen har omkring 105 anställda och är indelad i fyra enheter. 

För mer information se: http://uadm.uu.se/it                                                              

Arbetsuppgifter: 
Vi söker en SharePoint-specialist med erfarenhet och goda kunskaper inom applikationsdrift av SharePoint. Just nu pågår ett arbete med att införa en tjänst för lagring av forskningsdata som baseras på SharePoint. Vi har påbörjat arbetet med att automatisera installationen samt administrativa rutiner. Nu söker vi dig som vill vidareutveckla tjänsten och våra processer till nästa nivå. Du kommer att delta i planering, drift och utveckling, samt bidra med teknisk kompetens. Vilket gör att du kommer arbeta tätt tillsammans med resten av IT-avdelningen, samt våra externa partners.

Kvalifikationskrav:

  • relevant högskoleutbildning inom data- och systemvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • minst 3 års applikationsdrift av SharePoint
  • mycket goda kunskaper i PowerShell
  • goda kunskaper inom Windows Server

Problemlösning är din starka sida och du är van att arbeta både självständigt och i grupp och du gillar att ta egna initiativ. Du har även en god förmåga att dokumentera arbetet, det är viktigt att du delar med dig av din kunskap. Du kan formulera dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är prestigelös och är beredd på att det kommer vara högt och lågt gällande arbetsuppgifter. Som person är du engagerad, positiv och serviceinriktad, och du trivs med att arbeta i en bransch i ständig förändring.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av C#, gärna i kombination med SharePoint.
Erfarenhet med Quest MetaLogix SharePoint hanteringen för backup och content externalization.
Kännedom om ITIL. Kännedom om universitetets organisation och struktur.

Lön sätts efter kompetens. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Ann-Marie Wiberg, ann-marie.wiberg@uadm.uu.se, 070-167 94 24, Facklig representant

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-27. UFV-PA 2018/4621. Klicka på länken för att komma till ansökningsformuläret.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4621
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-12-20
Sista ansökningsdag 2019-01-27

Wróć do ofert pracy