Uppsala universitet, Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK)

Projektkoordinator till Nationellt centrum för kvinnofrid

Uppsala universitet, Nationellt centrum för kvinnofrid

Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset har regeringens uppdrag att höja kunskapen på nationell nivå om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer samt att ge stöd till våldsutsatta. NCK driver de nationella stödlinjerna Kvinnofridslinjen, Stödlinjen för män, Stödlinjen för transpersoner och Rätt att välja. För vidare information, se NCKs hemsida.

Arbetsuppgifter
Som projektkoordinator vid NCK kommer du att driva och delta i våra olika projekt och regeringsuppdrag och det kan handla om alltifrån korta projekt till fleråriga regeringsuppdrag. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga verksamheter inom NCK och arbetet sker ofta i team eller projektgrupper. För att trivas i rollen behöver du vara mångsidig och trivas med att växla från snabb problemlösning till mer långsiktiga projekt.

NCK har fått i uppdrag att utöka stödet till våldsutsatta genom att erbjuda stöd via chatt. Initialt kommer rollen som projektkoordinator vara fokuserad på att medverka i arbetet med att förbereda, starta och implementera chattfunktion för de fyra nationella stödlinjer som NCK driver. Arbetet sker i nära samarbete med uppdragets projektledare och projektgrupp. Som projektkoordinator arbetar du med varierande uppgifter och aktiviteter för att skapa de bästa förutsättningarna för införandet av en chattfunktion. Du koordinerar flera processer samtidigt och samarbetar tätt med olika delar av verksamheten internt, men även externt med leverantörer och andra aktörer.

Projektgruppen kommer bland annat att ansvara för beställning och implementering av chattverktyg, säkerhetsfrågor, framtagande av rutiner och arbetssätt, utbildning av personal som ska bemanna chatten, praktiska förberedelser, uppföljning och utvärdering, analys och förbättringsåtgärder samt rapportering.

Arbetsuppgifterna kräver att du är strukturerad, har erfarenhet av att genomföra projekt samt har en god samarbetsförmåga. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som att du är självständig och initiativrik.

Kvalifikationskrav

  • Högskole- eller universitetsexamen som vi bedömer relevant för tjänsten, gärna med samhällsvetenskaplig, beteendevetenskaplig, medicinsk eller vårdvetenskaplig inriktning.
  • Erfarenhet av att arbeta i projekt, gärna i kunskapsintensiv verksamhet.
  • Erfarenhet av arbete i tvärvetenskapliga sammanhang.
  • God presentationsförmåga i både tal och skrift och förmåga att förmedla kunskap på ett målgruppsanpassat sätt, arbetsspråket är svenska.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Erfarenhet av att arbeta med chattverksamhet med stödjande inriktning.
  • Erfarenhet av att utbilda personal som bemannar chattverksamhet med stödjande inriktning.
  • Kunskap om och eller erfarenhet av tekniska frågor kopplat till tele-, chatt- och IT-system.
  • Utbildning i eller arbete med jämställdhetsfrågor, gärna med inriktning mäns våld mot kvinnor.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är 100 %. Tillträde i mitten av augusti eller enligt överenskommelse.

Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: föreståndare Anita Hussénius, 073-469 73 03

Välkommen med din ansökan senast den 16 juli 2024, UFV-PA 2024/2389

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-19
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2389
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-07-16
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb