Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Projektsamordnare deltid på enheten för Vindenergi

Vill du arbeta med forskningskommunikation, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som projektsamordnare på Uppsala universitet.

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd. Vi är idag ca 280 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrologi och tektonik; paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap.

Enheten för vindenergi på Campus Gotland är engagerad i aktiviteter relaterade till utveckling av vindkraftsprojekt och hållbar energiomställning. Dessa aktiviteter omfattar undervisning, forskning och samverkan. Gruppen består idag av ca 20 personer som fokuserar på planering, utveckling och projektering av vindenergiprojekt samt hållbar energiomställning. Dessa personer har bred bakgrund och gruppen har kompetens inom teknisk, natur- och samhällsvetenskap. Gruppens undervisning består av både campus och distansutbildning på grund och avancerad nivå.

Forskargruppen har lång erfarenhet av avancerad modellering av vakar bakom vindkraftverk, interaktionen mellan vindkraftverk, skogsgränsskikt, modellering av vindkraftparker samt park till parkinteraktion, dvs modelleringen omfattar en rad olika skalnivåer.

Inom samverkan driver vi den öppna onlinekursen Vindkraftskurs som riktar sig till handläggare på länsstyrelser och kommuner men även till andra intresserade. Kursen behandlar vindkraftens förutsättningar, utmaningar med vindkraft, lokal nytta och prövning av vindkraft. 

Avdelningen finns på Campus Gotland, ett internationellt campus mitt i världsarvsstaden Visby. Läs mer på avdelningens webbplats.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av att utforma och illustrera webbmaterial i vindkraftskurs.se, utveckling av teknikplattform och pedagogisk utformning samt anordna webb-seminarier.

Arbetet innebär kommunikation med kollegor, föreläsare och studenter. I tätt samarbete med arbetsgruppen för Vindkraftskurs ska samordnaren bidra med förslag för marknadsföring och utveckling av kursen, vidareutveckla den tekniska plattformen samt utforma och förbättra ett användarvänligt gränssnitt.

Kvalifikationskrav

Sökande ska ha mycket god kompetens i grafisk design för webbapplikationer, ha en djup förståelse för tekniken bakom gränssnittet, kunna utforma ett användarvänligt gränssnitt och pedagogiska kursavsnitt. Dessutom ska sökande ha erfarenhet av animation och illustration för utbildningsmaterial.

Arbetet ställer stora krav på samarbetsförmåga och att kunna slutföra arbetsuppgifter inom givna tidsramar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.  Mycket god kommunikativ förmåga, god förmåga att använda språket på ett professionellt och för yrket relevant sätt.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet av arbete inom Uppsala universitet eller med vindkraftskurs är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 30 %. Tillträde 2024-08-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Visby

Upplysningar om anställningen lämnas av:  Stefan Ivanell, Enhetschef stefan.ivanell@geo.uu.se telefon: 018-471 83 60.

Välkommen med din ansökan senast den 12 juni 2024, UFV-PA 2024/1755.

Om Campus Gotland: Uppsala universitet Campus Gotland erbjuder det bästa av två världar: det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, och ett unikt småskaligt campus i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Campus Gotland utgör en knutpunkt för universitetets forskning och utbildning inom hållbarhet. Se hur det är att leva och bo på Gotland.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1755
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb